Domonyi László polgármester újévi köszöntője Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2013. január 25. péntek, 07:14

Az újesztendő kezdetén mindannyiunk számára lehetőség nyílik arra, hogy kiszakadjunk a rohanó hétköznapjaink nehézségekkel teli világából, és végiggondoljuk az elmúlt évünk sikereit és kudarcait, valamint bizakodással tekintve a jövőbe, kitűzzük azokat a céljainkat, amelyek meghatározzák majd az előttünk álló újabb tizenkét hónapot. Az új év, új feladatok elé állít mindannyiunkat, s bár nem lettünk gyengébbek az elmúlt esztendőben, céljaink eléréséhez a korábbinál is nagyobb elszántság, erősebb hit és nagyobb állhatatosság szükségeltetik.

Az országban nagy változások zajlanak, és ez nem lesz másképpen a következő évben sem. A Kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy az ország társadalmi- gazdasági helyzete javuljon, ha ez néha sajnos sok nehézséggel is jár a polgárok számára. Az önkormányzatok számára is számos új irányelvet határoz meg, mindent a hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében. 2013. január 1-től felálltak a járások, melyben Kiskőrös járásközponti szerepet tölt be. A járások visszatérte történelmi pillanatnak is nevezhető, annál is inkább, mert az elmúlt négy évtized alatt nem történt ilyen mértékű közigazgatási átszervezés, mint amellyel most tisztázza a kormány az állam és az önkormányzatok feladatát. Az említett változások és a velük járó nehézségek miatt ez úton is szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Az elkövetkezendő év egyik további nagy kihívása az, hogy képesek legyünk elvárható biztonságot adni mindazoknak, akik akarnak önszántukból tenni azért, hogy jobb körülmények között élhessenek, és segítséget nyújtani azoknak, akik rászorulnak. Legjobb belátásunk szerint mindent meg is fogunk tenni azért, hogy ez így legyen.

Nem mondhatom azt, hogy 2013 könnyű lesz. De kívánom, hogy a békesség, a boldogság és az egészség mindenkit megtaláljon. Ne legyünk kevesebben, csak többen, aki pedig dolgozni szeretne, kapjon erre lehetőséget. Soha ne adjuk fel a reményt, legyünk optimisták! 2013-ban sok munka vár ránk. Mind közül az egyik legnagyobb feladatot a város rekonstrukciója jelenti. A munkálatok és az ezzel járó esetleges kellemetlenségek miatt előre is elnézésüket kérjük. Higgyék el, ha ez most még nehezen is elképzelhető, de a végeredmény nagyon is hasznos lesz. Ha visszatekintünk és összegezzük mindazt, ami velünk vagy épp körülöttünk történt, akkor nekem, mint polgármesternek, a város által bejárt utat értékelve az jut eszembe, hogy fejlesztettünk, átadtunk, befejeztünk, elkezdtünk, tovább dolgoztunk rajta, és azt kell mondanom: 2012 nem volt hiába való esztendő. Mindent a teljes képviselőtestülettel összefogva, egy irányba haladva, Kiskőrös fejlődésének érdekében vittünk véghez. Ahhoz, hogy minden az eddigi megszokott rendben haladhasson városunkban, szövetséget kérek Önöktől néhány fontos kérdésben, amely kihatással lehet saját, családjaink és egész közösségünk jövőjérenézve. Kérem, ne csak szemlélői legyenek városunk átalakulásának, hanem  észtvevői és részesei is! Ez a legnagyobb újévi kívánságom, amit 2013-tól várok! Mikor beköszönt az új esztendő, még nem tudhatjuk, milyen lesz majd óévnek. Csak kívánjuk, hogy hozzon békességet, boldogságot, egészséget és tisztességes megélhetést mindazoknak, akiket szeretünk. Sokan és sokat tettek 2012-ben azért is, hogy Kiskőrös egy igazi közösség legyen. Jusson csak eszünkbe az évente hagyományosan megrendezésre kerülő Városi Napok; a március 15-ei megemlékezés, a Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok, az október 23-ai ünnepi műsor, a gyermek karácsony, a Petőfi szilveszter. És akkor még emellett meg kell említenem a bálokat, pályázatokat, családi- és gyerekprogramokat, sporteseményeket, amelyeket a kiskőrösi lakosok és civil szervezetek jóvoltából jöhettek létre.

Ezek mind-mind arra szolgálnak, hogy a helybéliek ne csak kiskőrösi lakosoknak, hanem egy nagycsalád tagjainak érezhessék magukat. Nagyon remélem, hogy amikor majd óévként gondolunk erre a beköszönő új esztendőre, akkor is hosszan sorolhatjuk a sikereket, akkor is jó érzéssel gondolhatunk a közös programokra, rendezvényekre. Megragadva az alkalmat, köszönetet szeretnék mondani Önöknek az elmúlt év együttműködéséért. Köszönöm mindenkinek a munkáját, erőfeszítését és áldozatvállalását, amely nélkül sokkal nehezebb helyzetben lenne közösségünk.

Nagyon Boldog Új Esztendőt, kívánok kedves mindannyiuknak

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés