Get Adobe Flash player
Aggódnak Akasztón: Eltussolnak két halálos balesetet? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. december 21. péntek, 07:32

Nem tussolják el az akasztói halálos baleseteket – járt utána és cáfolta az Akasztón ennek az ellenkezőjét állító híreszteléseket a Kecskeméti Hírhatár. 

Tény, hogy meglehetősen hosszú ideig vizsgálta a rendőrség a tavaly október 23-án, majd idén február 17- n történt halálos akasztói gázolásokat, azonban mindkettő „sínen” van, jó helyen: már a Kecskeméti Városi Ügyészségen készülnek a vádiratok. Kétségbeesett akasztói olvasók hívták fel szerkesztőséget a napokban.Attól tartanak – mondták -, hogy el lesz tussolva két halálos végeredményű baleset büntetőügye is a településen. Mindkettő régebben történt ugyanis, és semmilyen intézkedést nem tapasztaltak az akasztóiak a gázolókkal szemben.

Az előzmények: ittas autós gázolt halálra egy gyalogost 2011. október 23-án, vasárnap hajnalban Akasztón. A baleset 3:05-kor történt a Csengődi utca 73. számú ház előtt, ahol egy 38 éves férfi előzni kezdett az általa vezetett Skoda személyautóval egy Opel Astrát. Eközben gázolta el az úttest szélén gyalogló 29 éves, három gyermekes csengődi férfit. A rendőrök már a helyszínen megállapították, hogy a Skoda vezetője feltehetően ittas volt, akit vérvételre kísértek. Majd még aznap őrizetbe vették a 38 éves akasztói férfit, aki ittas állapotban, halálos közúti balesetet okozott. Jelenleg azonban K. Gábor szabadlábon van, amiből arra következtettek az akasztóiak, hogy semmilyen következménye nem lesz az ügynek. A másik halálos baleset nem sokkal később történt és  meglehetősen hasonlít az elsőhöz: persze van azért különbség. Akasztón 2011. február 17-én, péntek este elütött valaki egy 19 éves fiatalembert, majd megállás nélkül továbbhajtott. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el segítségnyújtás elmulasztása miatt ismeretlen tettes ellen. Megállapították, hogy az ismeretlen jármű Akasztó lakott területén belül a Csengődi úton a Sallai utca felől az Arany utca irányába tartott, majd amikor a Csengődi utca 52. számú ház elé érkezett, a sofőr nem vette észre az előtte, vele azonos irányban gyalogosan haladó 19 éves férfit. Elütötte őt a jármű jobb első sarkával. A fiatalember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd a kórházban meghalt. Közben viszont kiderült, hogy egy 35 éves kiskőrösi férfi vezette azt az Iveco teherautót, ami a balesetet okozta. A cserbenhagyót, K. Jánost őrizetbe vették, de jelenleg már ő is szabadlábon van. Ami megint csak aggasztja az akasztóiakat. - Mindkét ügyben a közelmúltban fejeződött be a nyomozás. A kiskőrösi rendőrkapitányság a nyomozati iratokat vádjavaslattal küldte meg a kecskeméti ügyészségnek. Jelenleg mindkét ügyben az ügyészi ügyfeldolgozás van folyamatban – közölte dr. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. A Kecskeméti Városi Ügyészség egyébként azért került „képbe”, mert közlekedési ügyekben, az egész megyére kiterjedően nyomozásfelügyeleti és vád előkészítési jogkörük van.

Másképpen: az összes Bács-Kiskun megyei – sérüléssel járó – közlekedési balesetnél ők felügyelik a városi kapitányságok közlekedési osztályainak eljárását. A Kecskeméten elkészült vádat azonban már a helyi – ebben az esetben a kiskőrösi – városi ügyészség fogja megkapni, és ők képviselik majd a vádat a helyi, azaz a Kiskőrösi Városi Bíróságon. A két akasztói vádirat várhatóan egy hónapon belül elkészül. A két ügyben – a kiskőrösi bíróság leterheltségétől függően – várhatóan jövő tavasszal kezdődnek meg majd a tárgyalások.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés