Get Adobe Flash player
Megalakult a Járási Hivatal Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. november 20. kedd, 07:43

 

Aláírták a kistérség polgármesterei, valamint dr. Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Kiskőrösi Járási Hivatal megalakulásáról szóló megállapodást október 30-án. A városházán megtartott ünnepélyes alkalmon részt vett a megyei kormányhivatal részéről dr. Zombor Attila főigazgató, valamint dr. Havassy Sándor igazgató is. 

Domonyi László, a kistérségi társulás elnöke köszöntötte a megjelenteket: 

- A jövő útjára lépünk a mai napon. A járási rendszer kialakításának a célja, hogy az állampolgárok egyszerűbben és gyorsabban intézhessék ügyeiket. A járás a közigazgatás legkisebb egységeként veszi át az önkormányzatoktól január elsejével az államigazgatási feladatok nagy részét. Nagy munkában vagyunk, melynek egyik fontos állomása ennek a megállapodásnak az aláírása - mondta Domonyi László. Hangsúlyozta: örül annak, hogy a járás központja városunk lett és a hivatal a kiskőrösi városháza földszintjén kap helyet. Majd reményét fejezte ki, hogy a jövőben is ilyen rugalmas és együttműködő lesz a kapcsolat a települések és a kormányhivatal között, mint az átszervezés folyamatában. 

Dr. Kerényi János kormánymegbízott a közigazgatás átszervezésének jelentőségéről beszélt. Mint mondta, a megyében a kiskőrösi a harmadik legnagyobb járás. A polgármesteri hivataloktól a kiskőrösi járási hivatal személyi állományába 56 dolgozó kerül át, akiknek munkaviszonya folyamatos lesz, így semmilyen hátrányt nem szenvednek. A járási hivatal élére a megyei kormányhivatal dr. Fröschl Pétert, a kiskőrösi munkaügyi központ vezetőjét látja a legalkalmasabbnak. 

B. Zs.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés