Get Adobe Flash player
Erdélyben és Szlovákiában képviselték Kiskőröst Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. október 24. szerda, 06:44

Mozgalmas volt a szeptember a helyi városvezetés számára. Nem csak német testvérvárosunkba indult delegáció Kiskőrös képviseletében, hanem az erdélyi Margittára és a szlovákiai Naszvadra is meghívást kaptak szeptember harmadik hétvégéjére.

A Margittai Városi Napokra a település várossá válásának 45. évfordulója alkalmából Horváth János alpolgármester vezetésével kilencfős delegáció látogatott el. Péntek este a szívélyes köszöntést követően a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége (RMDSZ) bálján vett részt a delegáció, ahol kizárólag magyar zenére táncoltak a meghívottak. A szombati napon Feketeerdőbe szerveztek kirándulást a vendéglátók, amelynek során hagyományos erdélyi étellel, csorbával látták vendégül őket. Este a város polgármestere, Pocsaly Zoltán a rendezvény nyitóünnepségén köszöntötte Horváth János alpolgármestert és a kiskőrösi delegációt. Vasárnap a református istentiszteleten vett részt a küldöttség, majd megkoszorúzták Petőfi emlékművét. A kiutazó delegáció tagja volt Grausza Jánosné, a Petőfi iskola igazgatója is, így a találkozó remek alkalom volt a kiskőrösi és a margittai iskolák jövőbeni együttműködésének megvitatására. 

A Naszvadi Napokon Domonyi László polgármester, Pethő Attila képviselő, valamint Csővári János és fia, ifjabb Csővári János képviselte városunkat. A hivatalos ünnepség a felújított főtér ünnepélyes átadásával kezdődött, amelyet Európai Uniós pályázati támogatással  épített újjá a naszvadi önkormányzat. Haris József polgármester szívélyesen fogadta a delegációt, akik a vasárnapi nagyszabású gálaműsort követően indultak haza.

-bzs-

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés