Megújul a fülöpszállási református templom Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. augusztus 10. szerda, 06:44

 

A település központjában álló hatalmas és csodálatos építményre igencsak rájár a rúd. Néhány éve a kupolát és a tornyot kellett felújítani, mert szinte életveszélyessé vált, most a tető ázott be. Az ajtók, ablakok is ősiek. A hívők éveken át gyűjtögettek a korszerűsítésre, többszöri akciójukat kisebb-nagyobb siker övezte. Akkora forrást azonban eddig nem sikerült összekilincselni, hogy mindent felújítsanak. Most azonban örömhírt közölhetünk. A református egyház az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatást nyert a templom tetőfelújítására és nyílászáróinak cseréjére.

A projekt alapvető célkitűzése a község egyik kiemelkedő, országosan is védett műemlék épületének korszerűsítése. Tetőszerkezetének és héjazatának, valamint nyílászáróinak felújítása és cseréje annak érdekében, hogy református testvéreink Istenhez is méltó körülmények között gyakorolhassák vallásukat. A támogatásra ítélt pályázat nem egyedi, szervesen illeszkedik a község főtere körüli, közösségi épületek és a közpark felújítását magába foglaló, elkezdett önkormányzati felújítási programnak. 

A több mint 25 milliós támogatásból a tetőszerkezet megerősítését, javítását, az elkorhadt gerendák valamint a lécezés és a héjazat lecserélését, a párkányzat felújítását végzik el, valamint a csapadékvíz elvezetését, hófogók elhelyezését oldják meg. E munkálatokon túl a főhajón levő 11 fém keretes világító ablak cseréje is megtörténik.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés