Get Adobe Flash player
Fejlesztések a Városi Fürdőben Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. június 24. péntek, 07:09

Sokszor nem is tudjuk, mekkora kincs van a birtokunkban. Mint például a gyógyvíz. Képesek vagyunk értékes órákat fecsérelni az utazásra, hogy eljussunk valamelyik felkapott fürdőbe. Pedig Kiskőrösön van az ország egyik legjobb összetételű gyógyvize

- Már az ötvenes években kimutatták, hogy a kiskőrösi thermálvíz nagy sókoncentrációjú, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos héviz, melynek flór tartalma is jelentős. 1994-ben pedig hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították - mondja Komlósi Gergely fürdő üzemvezető. Összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Nemcsak hazai, hanem a külföldön elvégzett tudományos vizsgálatok megállapításai szerint is olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. 

Visszatérő vendégeink számtalanszor mondják, hogy jelentősen javul az állapotuk egy-egy kúra után.

Milyen szolgáltatásokat kínálnak?

- Kedvező áron élvezhetik vendégeink a szolárium, a gőzkabin, valamint a szauna előnyeit, és a kényeztető masszázst. A gyógyvizes medencékben pedig élményelemekkel tesszük teljesebbé a pihenést. 

A strand területén lévő vendéglátó-helyiségekben kellemes környezetben, kényelmesen fogyaszthatja el mindenki ebédjét, uzsonnáját. A gyermekeket a Bella büfé mellett udvari játékok várják, de folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket egy modern strandjátszótér kialakítására. 

A tanuszodánkban a térségben élő gyermekek sokasága tanult már meg úszni. A nyári szünetben is szakképzett úszásoktatók foglalkoznak a csoportokkal. Kiváló terápiás lehetőség a vízben végzett gyógytorna, sok gyermek tartáshibáját, vagy mozgásszervi problémáját szűntették már meg a foglalkozásokon. A csöppségeket babaúszáson szoktathatják a vízhez szüleik és jelentkezni lehet aqua-fittnessre is.

Szinte minden évben fejlesztenek. Idén mi újult meg?

- A főszezon előtt a parkot tettük rendbe. Áthelyeztük a strandlabda pályát és a helyét befüvesítettük, a szabadtéri medencék között pedig térköveztünk. A régi padokat folyamatosan új, modern ülőhelyekre cseréljük. A kerítés sem a régi. Tavaly a parkolóhelyek számát is bővítettük, nem kell a forgalmas úttesten közlekedni a fürdővendégeknek. Szeretnénk egy mosogatóhelyiséget is kialakítani a kempingben és tovább bővíteni a férőhelyek számát.

Évente több alkalommal is szerveznek nálunk kempinges találkozókat. Ez is bizonyítja, hogy elégedettek a kiskőrösi strand szolgáltatásaival.

Felügyelnek a biztonságra is?

- Kétműszakos váltásban négy életmentésre kiképzett úszómester figyel a fürdőzőkre, és elsősegély szoba is rendelkezésre áll. A karórás rendszer remekül bevált, túl azon, hogy a beléptetésnél praktikus, az órával az öltözőszekrények is kódoltak, így illetéktelenek nem férnek hozzá az értékekhez. A kamerarendszeren keresztül pedig az esetleges lopások is nyomon követhetőek.

Kezdetben kritika érte a beléptető rendszer lassúságát. Történt változás?

- Több pénztárgépet is beállítottunk, külön sorba állhatnak, akik üdülési csekket szeretnének beváltani és a kimenetelnél az időkeretet túllépők sem tartják fel a sort.

Kedvezmények?

- Akciós belépőkkel, néhány órás úszójegyekkel mérsékeljük a kiadásokat. A családoknak családi jegyet biztosítunk, rendszeres vendégeinknek bérletvásárlási lehetőséget, délután kettőtől pedig már félnapos tarifával számolunk. 


 

Tavaly az elmúlt évekhez képest megkétszereződött a strandolók száma Kiskőrösön, 2010-ben 72 ezer fürdővendég kereste fel a helyi fürdőt.

A kempingben a külföldiek 8000 vendégéjszakát töltöttek, míg a közel 900 magyar turista 2.200 napot töltött nálunk.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés