Get Adobe Flash player
Cigányfolklór Kecelen Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. június 16. csütörtök, 13:44

Mindenki megőrzi másságát, de egy irányba húz. Ez a fejlődés útja az élet minden színterén.
Váradi Gusztáv, a keceli Therne Shave érdekképviseli szervezet elnöke Müller Péter író szavaival köszöntötte a „Másság a kultúra világában” elnevezésű, térségi roma szavalóversenyen megjelenteket. Az öt évvel ezelőtt életre hívott rendezvényen idén is szép számmal jelentek meg versenyzők és érdeklődők, köztük a környező települések cigány önkormányzatainak vezetői.

Haszilló Ferenc a keceli önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket, valamint a zsűrit, többek között Kovács Árpádnét, az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság munkatársát.
Rostás László, a Kiskunhalasi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Bicskei Edit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium munkatársa is értékelte a gyerekek produkcióit. Mint azt a polgármester hangsúlyozta, a gyermekek érdekében rendkívül fontos a jó kapcsolatok építése és a roma kultúra hagyományainak ápolása, életben tartása.

A jelenlévők ízelítőt kaptak a keceli autentikus cigány folklórból. Énekek és versek hangzottak el Kolompár Anasztázia, Kolompár Georgina, Györgye Dzsennifer, Györgye Vivien, Györgye Friderika, Kolompár Beáta, Jakab Tímea, Györgye Laura, Györgye Henrik, valamint Kertész Péter előadásában. Kolompár Dávid gitáron, Radics Zoltán „kannadobon” kísérte az éneklőket. A gyermekeket Illésné Márin Éva és Árvai Andrásné pedagógusok készítették fel.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés