Rejtélyes fogyások a Király Csemegében Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. június 14. kedd, 12:27

Lassan „elfogy” a Király Csemege. A kollektíva létszáma egy fővel sem csökkent, viszont Szkrenyóné Judit és Boldoczkiné Kati nem egészen öt hónap leforgása alatt 50 kiló súlyfeleslegtől szabadultak meg együtt.


A tavaszi napsugár lecsalogatta a pulóvereket és láthatóvá vált Jucus és Kati előnyös „átváltozása”. Az is szembetűnő, hogy a két hölgy egy cseppet sem kedvetlen, sőt! Fiatalos lendülettel, fürgén, frissen, mosolygósan, jókedvvel mesélnek irigylésre méltó sikerükről.

- Nincs ebben semmi ördöngösség - mondja szerényen Jucus, aki harminc kilót „dobott le” január óta. Nem sanyargattuk magunkat, nem éheztünk, nem kellett kedvenc ételeinkről és az édességről sem lemondanunk.

És az sem mellékes, hogy egyáltalán nem voltunk kedvetlenek és a családunk, illetve a munkatársaink sem panaszkodtak, hogy ingerültebbek lennénk. Én a lányom ösztökélésére határoztam el magam. A kezembe adott egy könyvet, ami segített a döntésben. Vallom: a fejben dől el minden. Ha igazán és meggyőződéssel akar valamit az ember - csodákra képes.


Kati, Judit sikerét megirigyelve csatlakozott kolléganőjéhez. Ő három és fél hónap alatt mondott búcsút húsz kilónak.
- Szeretnéd tudni a titkot? - kérdezi mosolyogva. A megoldás: 30-50 százalékkal csökkentett szénhidrát tartalmú élelmiszerek. Kiiktattuk az étrendből a burgonyát és a rizst, a hagyományos fehér lisztet és helyettük Dia-Wellness termékeket fogyasztunk.

Szerencsére már nem kell Kecskemétre járnunk bevásárolni, meggyőztük a főnökünket, hogy forgalmazza a Király Csemegében ezeket az élelmiszereket. A liszt magas élelmi rost tartalma biztosítja a teltségérzetet és egészséges is. A cukorpótlónak nincs mellékhatása, kellemetlen utóíze, és az alacsony glikémiás indexű terméket a fogyókúrázókon kívül a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. A dietetikusok is ajánlják, mint ahogyan a Csemegében kapható gluténmentes termékeket is.


- A krumplit pedig egyéb zöldségfélékkel lehet helyettesíteni - veszi vissza a szót Jucus. - Nálunk karalábé, zeller, sárgarépa kerül párolva, sütve, főzelékként a húsok mellé, Dia-Wellness panírmorzsába forgatjuk a rántanivaló csirkét, a bablevesbe csökkentett szénhidrát tartalmú lisztből készítjük a csipetkét. Aki végkép nem tud lemondani a krumpliról, annak pedig ott a burgonyapótló por.

- Egy csomag tészta négy főnek is elég, a kenyérből pedig egy-két szelettel is jóllakunk - folytatja Kati. - Aki a túrós tésztát cukorral szereti, lelkiismeret-furdalás nélkül megszórhatja a répacukorral megegyező édesítőhatású 0 kalóriás cukorhelyettesítővel. A sütikről sem kell lemondani, hiszen a finomságok tárháza kifogyhatatlan: palacsinta-, piskóta-, muffin-, linzerpor, zserbótészta mixből készíthetjük a nassolnivalót, mindehhez mák-, dió-, kakaó- és kókusztöltelékpor is kapható.

- Nem is beszélve a lekvárokról, mézpótlóról és a szörpökről – egészíti ki a felsorolást Jucus. - Jó szívvel ajánljuk mindazoknak, aki hónapok, évek óta küzdenek a kilókkal. Próbálják meg! Ez nem koplalás és önsanyargatás, hanem életmódváltás.

Aki még több részletre kíváncsi, térjen be a Batthyány utcai Király Csemegébe, szívesen ellátják jó tanácsokkal. És persze a diétához nemcsak az alapanyagok, hanem a Dia-Wellness lisztből sütött friss kenyér és kalács is kapható. A választék pedig folyamatosan bővül, hamarosan péksüteményeket és egyéb finomságokat is árulnak majd.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés