Kőrösi diákok a Deltában Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2011. június 06. hétfő, 11:17

A tudománykedvelők körében kedvelt televíziós műsorban, a Deltában szerepeltek a kiskőrösi gimnazisták egy országos középiskolai kémia verseny döntőjén. Kuti Annamária, Ungvári Péter és Sávics Zoltán bejutott az ország legjobb öt csapata közé.

- Olyan neves iskolák diákjaival mértük össze a tudásunkat, akik kiemelt óraszámban tanulnak kémiát, míg mi csupán heti 2 órában – mondják a diákok. - A kétnapos vetélkedésen minden előkerült, ami a versenyzők agyát a kémiára fókuszálta: laborgyakorlat, villámkérdések, filmkészítés, esszéírás, ötletes feladatokkal tarkítva.

Folyamatosan filmezték a csapatokat, ami kezdetben kissé zavaró volt, de később észre sem vettük az operatőrök jelenlétét. A versenyen végül a 4. helyezést értük el, aminek nagyon örültünk. Köszönettel tartozunk felkészítő tanárunknak, Németh Mihálynak, aki elkísért minket a döntőre – mondták az ifjú tehetségek.

Sávics Zoltán az SZTE-n szeretne továbbtanulni az orvostudományi vagy a gyógyszerésztudományi karon. Ungvári Péter a BME Vegyészmérnöki szakára készül. Kuti Annamária gyermekorvosként szeretne majd praktizálni, ezért a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karát célozta meg a gimnázium után.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés