Vasparipák, sör és csajok Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2011. június 01. szerda, 13:24

Időnként az esővel dacolva, ám annál nagyobb lelkesedéssel zajlott az idei Motoros Találkozó a Vadkerti-tó partján.


A hagyományos szezonnyitó vasparipa randin közel hétszáz motoros pattant a kedvencre, hogy megmutassa, miben rejlik a csízió. Veteránok, szériák és épített motorok látványa bűvölte el a messzi tájról összegyűlteket. Voltak, akik a déli határ másik oldaláról, és voltak, akik az ország távolabbi városaiból érkeztek. Nem véletlen, hiszen a vadkerti motoros találkozónak mindig jó híre volt.


Rakonczai Sándorék a feleség, Mónika nagyrobogóján


Idén sem csalódott senki a Kiskőrösi Motoros Baráti Kör szervezésében. Mindent megtettek, hogy kiváló hangulatot varázsoljanak a kétkerekű – bocs, és a quados – tulajok megelégedésére. Pénteken hatalmas tömeg tombolt a helyi sztárbandának, a Zöldkeresztnek éppúgy, mint az Ismerős Arcoknak, vagy az ABCD-nek. Egyébként rockban éppúgy nem volt hiány, mint sörben és napsütésben. A záporeső csupán a szombati motoros felvonulást szakította félbe, de a végül nem csak az ég derült ki, hanem a szervezők is nagy lélegzetet vehettek.


A szervező Kiskőrösi Motoros Baráti Körből néhányan a kapuban üdvözölték a tömeget


Baj és balesetmentesen mindenki visszatért a kiindulási pontra, ahol szépségversenyen gusztálhatta meg a nagyérdemű a legszebb vasparipákat. Valódi moci matuzsálemek is bemutatkoztak: az 1950-es, 60-as évekből, gyönyörűen restaurálva. A prímet a fekete Pannónia vitte, de az érdeklődők láthatták a régi Pancsi, és Danubia mellett a legújabb Honda 1800-ast is, ami valódi csoda a motorosok körében. A vasparipa mustrát kupa és oklevélosztással zárták a rendezők.


Aki „nem bírt az erejével”, az szkanderben mérhette le tudását. Aki pedig csupán a nézelődésre, vagy a napon való sütkérezésre vágyott, annak vásárosok kavalkádja nyújtott örömet, vagy meghúzódhatott a sátrak között kedvére. Dübörgő benzinfalók, hideg sör, szép lányok, és rock and roll – kell ennél több egy jó motoros találkozóhoz? Vadkerten mindez megvalósult. A képek erről tanúskodnak.

További képek a cikk galériájában >> (Motoros találkozó (2011))

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés