Kiskőrös jelesei érkeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. május 25. szerda, 09:33

A Kiskőrösről elszármazott jeles személyek találkozója a városi napok programsorozatába illeszkedve, minden évben hazavárja azokat, akik innen indultak egykoron és váltak híressé hazánkban, a nagyvilágban.


Akik tevékenységükkel, tehetségükkel, tudásukkal öregbítik Kiskőrös jó hírnevét. Mi pedig büszkék vagyunk rájuk, hogy valamikor itt éltek, tanultak köztünk, velünk. A városháza dísztermében hagyományosan megrendezett találkozóra Domonyi László polgármester invitálta az elszármazott hírességeket.

Albert Éva bőrműves iparművész ma Budapesten él. Az „Év mesterembere” pályázaton 2003-ban a Képző-és Iparművészeti Egyetem díját és a magyar Iparművészet című folyóirat különdíját kapta. 2004-ben tevékenységét Genius díjjal ismerték el.

Dr. Ambrus András, egyetemi docens, az ELTE természettudományi karán a Matematika-tanítási és Módszertani Központ egykori tanszékvezetője. Több évtizeden keresztül professzora volt a jövő matematika tanárainak, és lokálpatrióta révén nem lett hűtlen szülővárosához sem.

A hit, a szolgálat, a szeretet, illetve az együttérzés-a szolidaritás érzése által vezérelve fogadta el a felkérést, s ma a Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye felügyelője is.

Dr. Murányi László újságíró. A sokak által szeretett és nagyra becsült egykori kiskőrösi evangélikus lelkész, Murányi György fia. Pályafutását a rádió riportereként kezdte, majd a Magyar Televízióhoz került. Szerkesztő, műsorvezető, parlamenti tudósító…

Nyugdíjazása után újságíró tanodát alapít, majd a Pázmány sajtó-és médiajog oktatója, a kar egyetemi docense, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen beszéd- és viselkedéskultúrát, valamint szónoklattant tanít. Az Új-Idők című lap alapító publicistája. 2006-ban „Árulás-kor” címmel válogatást adott ki írásaiból.

Varga Zsuzsanna közgazdász, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője. Ő vezeti az európai unióért és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár titkárságát is. Kiemelt feladata a soros uniós elnökség ideje alatt a minisztérium hatáskörébe tartozó feladatok koordinálása, irányítása. Előzőekben a Nemzetgazdasági Minisztériumban a Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya vezetőjeként dolgozott. Három évig képviselte hazánkat az USA-ban, mint a Világbank igazgatói tanácsadója. Három alkalommal kapott Miniszteri Elismerő Oklevelet, 2007-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével ismerték el kiemelkedő tevékenységét.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés