Get Adobe Flash player
Hittan-tábor: Vízre magyar! Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. szeptember 03. péntek, 12:05

Ezzel a felhívással szerveztek az idén is, hagyományossá vált hittanos nyári tábort a térség gyermekeinek a katolikus hitoktatók.

Július 12-17. között Veszprémben jártak, ahol céluk az volt, hogy felfedezzék, illetve felfedeztessék a hittanos gyerekekkel csoportos foglalkozások keretében az engedelmesség és az Istenre figyelés örökkévaló kincseit, ám mind közül a legfőbbet: Isten Szavát – tudtuk meg Tóth Tibor hitoktató-lelkipásztori asszisztenstől.

A táborban 68 hittanos vett részt az óvodástól egészen a nyolcadik osztályos korosztályig, Bócsáról, Kunszentmiklósról, Soltvadkertről és Tázlárról.
- Szállásunk a Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégiumban volt, amelynek udvarán az esti szabadidőt játékkal, mókával, valamint a hét egyik délutánját locsolkodással töltöttük el, amely hatalmas felfrissülést jelentett a nagy melegben.

A hetet természetesen szentmisével kezdtük és zártuk, melyeket Szabó József atya, kunszentmiklósi kisegítő lelkész celebrált. A tartalmas programok között szerepelt veszprémi városnézés, balatonfüredi egész napos strandolás, látogatás a herendi porcelánmanufaktúrába, valamint Zircen az apátsági templomba és az arborétumba, kézműveskedés.

A tábor zárására pénteken este tábortűzi tréfával és együttléttel került sor a kollégium kertjében.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés