Get Adobe Flash player
Vadásztak az autókra Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. augusztus 27. péntek, 12:50

 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület szervezésében rendezett Car-Öröm akció keretében ugyanis mintegy félszáz „vadász” leste Sánta László akciófőnök vezetésével útjainkat.

Az ország több településéről érkező autóvadászokhoz – akiknek elsődleges célja a lopott autók kiszűrése volt - Andriska Tibor kapitány és Kothencz Zoltán közlekedésrendészeti osztályvezető koordinálásával, immáron negyedik éve csatlakoztak a helyi zsaruk, és a polgárőrök is.


Sánta László és a kétmilliót érő technika

A nap folyamán a tizenegy ellenőrzési ponton közel 17 ezer autó haladt át. A "vadászok" autóiban dolgozó, mintegy kétmillió forintot érő rendszámfelismerő rendszer - kamera, laptop és egy GPRS-adatátvitelt szolgáló modem - előtt. A sűrű hálón pedig bizony fennakadtak a szabálysértők is.

Bár a nap mérlege jobb volt, mint a tavalyi, a modern technika segítségével azért még így is szép számmal vadásztunk le reniteskedőket- mondta az esti értékelésnél Andriska Tibor őrnagy, aki hangsúlyozta, hogy szerencsére térségünkben nem jellemző az autólopás. Az elmúlt években ugyanis átlagosan legfeljebb öt autót kötöttek el az illetékességi területünkön.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés