Király Pék és Társa – Király Istvánné Nyomtatás
2012. szeptember 26. szerda, 06:46

Első alkalommal képviseltette magát a kiskőrösi borfesztivál Gasztroudvarában a Király Pék és Társa, és – mint azt Király Istvánné elmondta – szívesen jönnének máskor is.

– Köszönettel tartozunk a szervezőknek azért, hogy mi is részesei lehettünk ennek a színvonalas kezdeményezésnek. Sikerként könyveljük el ezt az eseménydús hétvégét. Az Akasztón, Soltvadkerten, Kecelen, Kiskőrösön saját üzlettel jelenlévő Király Pékség ezúttal a különlegességeit hozta el. A medvehagymástól a fekete olivaolajos, kukoricás kenyéren át a hosszú érlelésű kovásszal készült paraszt rozskenyérig. Nagy közönségsikere volt továbbá a füstölt sajttal készült hagymás túrós és a köleses pogácsának, de abszolút favorit a szalonnával, hagymával, kolbásszal gazdagított kenyérlángos volt. 

– Figyeljük a piac igényeit, a szakmai trendeket, és igyekszünk folyamatosan újtani. Ez sok esetben a hagyományokból való merítést jelenti: például a köleses pogácsa esetében is nagyanyáink idejéből származó recept szerint dolgozunk. Ezek a termékek nívós, drága alapanyagból készülnek, hosszadalmas, sok kézi munkával. Ezt a magas bekerülési költséget az árban azonban lehetetlen érvényesíteni, mert bár az igény meg van az emberekben a jobb, minőségi termékek iránt, de az anyagi korlátok miatt még mindig a megfizethetőség dominál. Ezért aztán a fő fogyasztási cikk továbbra is a hagyományos fehér kenyér – mondta el tapasztalatait Király Istvánné.