Lovarda és mintagazdaság Bócsán Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 14. péntek, 06:36

Lovarda várja az állatbarátokat a bócsai boróka erdő szélében különös gondossággal kialakított Vincze-tanyán. Hatalmas tábla mutatja az utat az 54-esen, az Abonyi Fogadó közelében, melyen a Szappanos-tó medrén át egészen a kétezer hektárnyi borókás erdőig haladhatunk az alföldi pusztában. Aztán, úgy két kilométerre a főúttól feltűnik a lovarda is. 

Vincze Árpád több mint tizenöt éve szenvedélyes lóbarát. Saját és bértartásban lévő paripáit most a nagyközönség előtt is bemutatja. Aki kilátogat hozzájuk, megismerkedhet a lovaglás örömével. A lovak gondozásában nem éppen „kispályás” segédje van, Cseh Péter személyében a bugac pusztai ötöshajtót találta meg. Most együtt dolgoznak, és teremtik meg a legideálisabb feltételeket ahhoz, hogy csoportokat is tudjanak fogadni. Vincze Árpád nagyszülei ősi birtokán építette fel gazdaságát. Közel húsz éve foglalkozik baromfi - tartással. Lovardája mellett több mint negyvenezer libát gondoz. 

Lovas sportbéli szeretete profi lváltásra illetve bővítésre ösztönözte. Úgy véli, a lovaglás kiváló egészségmegőrző program, erősíti a testet és a lelket egyaránt. Ezért célozta meg a nyári táboroztatást, vagy iskolai csoportok fogadását szervezett keretek között. Lovardáját saját erőből építtette fel. Hatalmas nyitott teraszon csocsóasztal, pingpong, és billiárd várja a játékos kedvűeket. A legkisebbeknek hintázhatnak, homokvárat építhetnek. Árpádnak már kész tervei vannak a jövőre nézve: fedett lovardát szeretne kialakítani, hogy télen-nyáron hódolhassanak szenvedélyüknek a lovaglás hívei.

vnm

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés