Borászati segédanyagok szaktanácsadással Fontéktól Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 12. szerda, 06:20

Ezt kínálja Kiskőrösön Font Tibor és felesége, Éva, akik több éves szakmai tapasztalatuk, és kiváló minőségű segédanyagaikkal a szőlő feldolgozásától a palackozásig segítik a borászatokat, hogy kiváló eredményt érjenek el a borkészítésben a minőség és gazdaságosság terén egyaránt.

- Egyre elterjedtebb a reduktív típusú, friss, gyümölcsös, fajtajelleges minőségi borok készítése, mely az Alföldön különösen nagy hangsúlyt kap. Mitől is lesz ilyen a bor? – a kérdésre a szakember cégvezető adja meg a választ.

- Legfontosabb a jó minőségű szőlő alapanyag, melyet a célhoz legoptimálisabb időben szüretelnek. Továbbá az enzimkezelés, a musttisztítás, az irányított erjesztés, az erjedési hőmérséklet és a reduktív állapot fenntartása az erjedési folyamat végéig. Ezek mind meghatározóak. Ezért szüretben szőlőfajtánkként kidolgozott teljes feldolgozási és erjesztési javaslatot adunk az anyagaink mellé, fi gyelembe véve az adott borászat technológiai adottságait. 

A későbbi borkezeléseknél, ha igény van rá, szaktanácsot nyújtunk, valamint próbaderítéseket végzünk, felkínálva az adott borra legjobb és leggazdaságosabb kezelőanyagot, mely lehetőség szerint a legjobban kiemeli a bor illat- és zamatanyagait. A palackozási folyamatban talán a legfontosabb a higiénia, amiben szintén segítséget tudunk nyújtani mosó- és fertőtlenítőszereinkre írt fertőtlenítési útmutatással. Elsősorban a Duna Borrégió borászatait kívánjuk segíteni szolgáltatásainkkal, melybe bele tartozik a Kunsági, Hajós-Bajai, valamint a Csongrádi borvidék. Azon dolgozunk, hogy az Alföldi Borvidék kivívja magának azt a rangot, amit megérdemel, és ami már meg is mutatkozik az országos borversenyeken elért szép eredményekben. 

Egyes fajták, egyes évjáratok megfelelő technológiával, és borászati anyagokkal kiegészítve igenis tudnak olyan minőséget produkálni az Alföldön is, - akár fehér, rozé vagy vörös borról van szó, - mint más, nagy hírnevű borvidékeken. Példaként szolgálnak erre a rozé borok, melyekkel az alföldi borászatok már több éve a legjobbak között szerepelnek az országos, sőt újabban a nemzetközi borversenyeken is. - Borászati segédanyagok forgalmazásával foglalkozunk ugyan, de nem úgy, mint egy üzletház, hiszen az anyagok forgalmazásához több minden hozzá tartozik. Szoros együttműködést alakítottunk ki hazai kutatóintézetekkel, és a kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskolával, saját kísérleteket, megfi gyeléseket végzünk, és folyamatosan bővítjük termékválasztékunkat, melyben  elsődleges partnereink az olasz ESSEDIELLE, és DAL CIN cégek. Jelenleg több mint 90 féle termékkel, és gyors kiszolgálással állunk partnereink rendelkezésére.

Ha többet akar megtudni borászati termékeinkről, keresse fel honlapunkat: www.boraszatisegedanyagok.hu Fontné Szabó Éva • Mobil: 30/427-6395 tel/Fax: 78/312-187 •

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés