Hazai Hús – töretlen a cég fejlődése Nyomtatás
2012. augusztus 09. csütörtök, 06:32

Az ország három pontján működő, 2010-ben alakult Hazai Hús Zrt. nagy hangsúlyt fektet a hazai élelmiszerek népszerűsítésére. 

A cégen belüli élőállat-nevelés biztosítja a megbízható alapanyagot, saját feldolgozóüzemben zajlik a hús feldolgozása. A gyártás során kizárólag magyar partnerekkel dolgoznak, termékeik pedig megtalálhatóak a multiáruházak – Tesco, Auchan - polcain. Turancsik László cégvezető a vásárlók maximális megelégedettségére törekszik, fontosnak tartja, hogy a magyar emberek asztalára garantáltan kiváló minőségű magyar termék kerüljön. 20 tonna húst dolgoznak fel és értékesítenek hétről-hétre. A cég a havi 50-80 tonna termékmennyiséggel meghatározó szereplője a magyar élelmiszerpiacnak. Az elmúlt másfél év alatt milliárdos forgalommutatót értek el, ez is jelzi a töretlen fejlődést. Reklámarcuk Erdei „Madár” Zsolt világbajnok ökölvívó, egészséges életmódot folytató magyar élsportoló, aki hiteles ajánlója a Hazai Hús termékeknek. 

A Hazai Hús Zrt. saját sertések feldolgozásával biztosítja a kiváló alapanyagot. A hagyományos ízvilágot képviselő füstölt- és töltelékáruk készítéséhez a sertések bontása saját üzemükben történik. Csontozó-, daraboló- és feldolgozóegységeikből pedig számos közkedvelt termék kerül piacra. Az engedélyeztetések során minden üzemük megkapta a végleges európai uniós engedélyt, ami azt jelenti, hogy egész Európa területére szállíthatnak. Martonvásári telephelyük orosz export-engedéllyel is rendelkezik, ami lehetőséget ad arra, hogy a közkedvelt magyar ízeket külföldön is népszerűsítsék. Ezt az engedélyt hazánkban csupán nyolc húsüzem kapta meg. SGS rendszer által ellenőrzött minőségbiztosítási mutatókkal rendelkeznek, ahol folyamatosan tesztelik a Hazai Hús termékeit az Élelmiszerkönyv által előírt követelményeknek megfelelően. Termékpalettájuk rendkívül színes, ezzel teremtik meg a cég pozícióját a magyar piacon. Az elmúlt évek során sok nehézségbe ütközött munkájuk, mivel olyan üzemek újraindítását vállalták fel, amelyek korábban a húsipar negatív szereplőjeként váltak ismertté. A tudatos cégvezetésnek és a következetes üzletpolitikának köszönhetően azonban sikerült megtartaniuk vásárlóik bizalmát a 2011-es év folyamán. 

Napjainkban Magyarország öszszes hipermarketjében jelen vannak, a Hazai Hús teljes termékskálájából választhatnak az üzletekben vásárlók. 2012-ben a Hazai Hús Zrt. olyan évet kezdett el, ami reményt ad arra, hogy a cég a hazai értékesítés mellett meghatározó szereplővé váljon a keleti export területén is. A cégvezető új piacok felkutatását tűzte célul, jelenleg is tárgyalásokat folytat ennek érdekében. A hazai forgalom is biztató, hiszen az élelmiszer áruházak vezetői egyre inkább előtérbe helyezik a hazai termékek forgalmazását, a termelői szféra felkarolását. A Hazai Hús Zrt. közvetlenül, saját gyártású áruit kínálja, ennek megfelelően sikerült kedvező pozíciót elérni az értékesítési láncban. A termékek előállításához magasan és folyamatosan képzett szakmai stáb biztosítja a hátteret, ami a komoly gépparkkal együtt szintén garancia a minőségi munkavégzéshez. A Hazai Hús termékmegjelölés garanciát biztosít az állandó minőségre és a megszokott ízekre. A hagyományos füstölt termékek – csemege és csípős parasztkolbász, szalámi, kulen (pucor) bizonyulnak a legnépszerűbbnek. Mindezek mellett a hagyományosan füstölt kolozsvári szalonna, a parasztcomb, a füstölt nyers lapocka, a hagyományosan füstölt, nyers darabolt comb, tarja, angolszalonna, csülök, szeletelt tarja is kedvelt az áruházak kínálatában. 

Főtt, füstölt termékeik – erdélyi szalonna, csécsi szalonna, császárszalonna, csemege karaj, tarja, vákuumcsomagolt, szeletelt tarja is keresettek. Vörösáruik előállításakor is törekednek a magyaros ízesítésre, töltelékáruik és vákuumcsomagolt termékeik – párizsi, virsli, csípős-füstölt virsli mellett olyan felvágott különlegességeket is kínálnak, mint a zöldborssal ízesített, pikáns sajtos felvágott, a sonkás felvágott, a sütőkolbász, lecsókolbász, a májas és a véres hurka, a házi májas. Egyes termékeik fantázianévvel rögzülnek a  öztudatban, ilyen a Pizza Peti (sonka), a Löncs Ödön (löncshús) és a Csabi Csülök (csülöksonka). Szezonális, „asztalkész” termékeik a grillmix (grill kolbász) zöldfűszeres tarja, pácolt húsok, pácolt csülök, pácolt császárszalonna nagyban megkönnyítik a vendégváró fogások készítését. A Hazai Hús felvállalta a magyar piacról már teljesen eltűnt lóhúsból készült termékek előállítását és értékesítését is. 

Nem csak a nagy üzletláncokban, hanem kiskőrösi hentesüzletükben is érdemes figyelemmel kísérni folyamatos akcióikat, hiszen hétről-hétre más termékeket kínálnak kedvező áron.