Jó üzletet remél Kiskőrös a kínai kapcsolatból Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 29. hétfő, 06:59

Kiskőrös és Zhenjiang polgármestere aláírta a városaik közötti testvérvárosi szerződést augusztus 12-én Kínában. A felek gazdasági megállapodást is kötöttek.

Domonyi Lászó, Kiskőrös polgármestere Zhenjiang kapcsán elmondta: 3 milliós, rendkívül dinamikusan fejlődő része Kínának, amely az ország keleti felén helyezkedik el, és mintegy 230 kilométerre fekszik Jiangsu tartomány fővárostól, Sanghajtól. 

A testvérvárosi szerződéssel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy az aláírást megelőzően Zhenjaing polgármestere a két város közötti kapocsként Kiskőrös város szülöttét, Petőfi Sándort említette, akinek műveit a kínai általános iskolákban is tanítják, mivel a költőt és munkásságát rendkívül nagyra becsülik.

A két város a gazdasági együttműködést is szorgalmazza. Az „International Desk" programban Zhenjiang minden testvérvárosa vállalta, hogy egy-egy irodát állít fel, amelyben a kor informatikai lehetőségein keresztül biztosítja a különböző országokban lévő testvérvárosok gazdasági érdekeinek megvalósulását. 

Domonyi László elmondta, hogy a kiskőrösi vállalkozók egy jelentős méretű kínai kereskedő vállalattal is megismerkedhettek, amelynek tetszését elnyerték a magyar borok, így a marketing bevezetéséről máris egyeztettek az érintettek.

A kínai Zhenjiang várossal megszületett testvérvárosi szerződésre rendkívül büszke Domonyi László, mert – mint elmondta – a következő hetek máris a széles körű együttműködések kidolgozásáról szólnak majd, amelyeknek a segítségével Kiskőrös a korábbinál jóval jelentősebb előnybe hozható Magyarországon.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés