Újabb félmilliárd a városban Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 12. péntek, 08:35

280 bekötéssel bővül a város szennyvízhálózata

Kiskőrös szennyvíztisztítása és elvezetése véglegesen megoldódik annak a projektnek köszönhetően, melynek sajtótájékoztatóját tartották a polgármesteri hivatalban július 22-én. A KEOP-7.1.2.0-2008-0291. számú uniós pályázaton a város több mint 20 millió forintot nyert. Ebből és a mellé tett 4 millióból valósulnak meg az előkészületi munkák.

Domonyi László polgármester köszöntő beszédében kiemelte a Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság, mint közreműködő szervezet munkáját. Elmondta, a többfordulós projekt második ütemére is benyújtották a pályázatot. Az új fejlesztéssel 280 bekötéssel bővül a város szennyvízhálózata, melynek befejezése 2013. szeptemberére várható. A városvezető hangsúlyozta, ezzel a támogatással újabb, közel fél milliárdos fejlesztés valósul meg a településen.

Domonyi László köszönetet mondott a Benkó Mérnöki Iroda munkatársainak a kiviteli tervek elkészítéséért, Oláh Józsefnek és Bak Andreának a részletes megvalósíthatósági tanulmányért, továbbá a polgármesteri hivatal pénzügyi osztály, valamint stratégiai és városüzemeltetési osztály munkatársainak a projekt végrehajtása során végzett eredményességért.

A polgármester kéri az érintett lakosságot, hogy a Szennyvízcsatornamű Társulat munkájában tevékeny együttműködésükkel és anyagi hozzájárulásaikkal vegyenek részt, annak érdekében, hogy elősegítsék az életminőség javítását, a felszíni és felszín alatti vizek védelmét, a talaj szennyezőanyag terhelésének csökkentését, a vízminőség javulását.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés