Képzési támogatás leendő gazdáknak Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 10. szerda, 06:45

 

Az Akasztói Hegyközségben rendszeresen szerveznek előadásokat, képzéseket a gazdák számára. Többek között közreműködnek a kötelező AKG továbbképzéseken, a borversenyekre szakelőadókat is hívnak, legutóbb például a fém-, illetve a faoszlopos támrendszerről hallhattak értékes információkat a gazdák. Mindemellett a feltételes forgalmú növényvédőszerek alkalmazásához szükséges vizsga koordinálását is végzik.

A szakmai képzés támogatása új területekre is kiterjed a jövőben. Az akasztói hegyközség beiskolázási támogatásban részesítik azokat az akasztói, végzős általános iskolás gyermekeket, akik mezőgazdasági területen folytatják tanulmányaikat. Ősztől három fiatal részesül a támogatásban. Belák Ildikó, a kiskunfélegyházi mezőgazdasági szakképzőben, Tóth Vivien és Kecskeméti Attila pedig a kiskőrösi kertészeti szakközépiskolában fognak tanulni.

Mint azt Gubán Gyula hegybíró elmondta, tanulmányaik befejeztével visszavárják a fiatalokat, hogy a település mezőgazdasági ágazatában helyezkedjenek majd el.

A megújulás fontosságát felismerve döntöttünk az utánpótlás támogatása mellett. A diákoknak az Akasztói Hegyközség nevében ezúton is sok sikert kívánok tanulmányaikhoz - mondta a hegybíró.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés