Brüsszeli engedély Magyarországnak Nyomtatás
2010. november 29. hétfő, 13:49

Október végén megkaptuk Brüsszeltől az engedélyt a 2010-es magyar mustok és borok alkoholfokának további fél százalékos javítására.
Az alkoholfok javítását répacukorral, vagy sima, valamint finomított mustsűrítmény hozzáadásával engedélyezik. Eddig a másfél százalékos alkoholfok emelés volt megengedett számunkra, a rossz időjárásra való tekintettel azonban a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa indítványozására az EU Irányító Bizottság rendelete 2 százalékra módosította a cukorfok emelésének határát a 2010-ben szüretelt szőlőből készült szőlőmustok, a részben erjedt szőlőmustok, valamint a még erjedésben lévő újborok és a borok esetében. A borok alkoholtartalma azonban nem lehet erősebb, mint 12,5 százalék.
(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)