A 25 éves jubileumhoz méltón ünnepelt a szőlő- és bor városa Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. október 16. hétfő, 09:41

KISKŐRÖS - Mára a térség legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát a Kiskőrösi Szüreti Napok, ahol három napon keresztül tartalmas és színvonalas programokkal, helyi és környékbeli borkiválóságokkal és különlegességekkel várták az a vendégeket.

Most is volt kézműves- és borutca, finomabbnál finomabb népi étkeket lehetett kóstolni és persze az utolérhetetlen kiskőrösi rétes sem maradt ki a kínálatból. Sőt az Agrármarketing Centrum jóvoltából még a lédús és édes hazai dinnyét is ehettek a fesztiválozók. A hangulat a szombati esős idő ellenére is fergetegesre sikerült, de ez már a programkínálatot nézve borítékolható volt, ugyanis más város egy év alatt nem tud annyi zenei csemegét kínálni, mint amit most Kiskőrös három nap alatt felvonultatott. Majka és Curtis, Geszti Péter, Janicsák Veca, Boban Markovic. Azonban ez csak a kezdet, mert mint megtudtuk, már most készülnek a következő évre, amikor a város alapításának 300. évfordulóját ünneplik majd. Többek közt erről is beszélt lapunknak a Szüreti Napok értékelésekkor Domonyi László polgármester.

- Az idei rendezvény szerkezetében és lebonyolításában is tökéletes volt. Egyetlen hiba csúszott csak be, de ez rajtunk kívül álló, még sajnos nem tudjuk szabályozni. Ez pedig az időjárás. De nagyon örülök annak, hogy minden programelemet meg tudtunk tartani és az eső miatt semmit sem kellett megszakítani, vagy elhalasztani. Most látszott csak igazán milyen jó szolgálatot is tesz a rendezvénysátor, ugyanis az esőben sem áztak azok, akik a koncertekre kijöttek. A siker alapfeltétele volt az is, hogy mára a szervezők közt a csapatmunka kiváló, a rendezőgárda tudja a dolgát, mindenki azzal foglalkozott, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Megvolt a kollégák közt az összhang, ami egy ilyen volumenű esemény lebonyolításához elengedhetetlen – mondta értékelőjében Domonyi László, aki hozzáfűzte, hogy a három nap alatt a hivatal dolgozói hét testvérvárosi település delegációját látták vendégül. A 45 fő számára mozgalmas és tartalmas volt az itt eltöltött idő, de ez minden fáradozást megért, hiszen a világ több tájára vitték tovább Kiskőrös jó hírnevét. A polgármester személyes élményeiről is beszámolt.

- Mint magánember jómagam is szívesen vettem volna részt bármelyik koncerten, de ilyenkor szinte minden percem be van osztva. Egyedül Boban Markovic előadásából hallottam fél órát, de a visszajelzések eljutottak hozzám, hogy telt ház volt minden egyes koncerten. Ennek azért is örülök, mert igyekeztünk a programkínálatot úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Az pedig kiemelt öröm számomra, hogy a helyi egyesületek, szervezetek külön programokkal színesítik a rendezvény felhozatalát, így adva ízelítőt városunk pezsgő és sokszínű mindennapjaiból, kulturális és sportéletéből. Szinte hihetetlen, de a kutyaszépségversenyre az eső ellenére 38 kutyust hoztak ki miközben kétszáz nézője volt a programnak. A veterán autósok szintén kitettek magukért százötvenen voltak, de ugyanilyen sikeres volt a szomszédolás és a mazsorett produkció is. Mindez az itt élők lelkesedését és tenni akarását dicséri. Ebből is látszik, hogy valóban egy emberként dolgozik mindenki a kiemelt rendezvények sikeréért – nyilatkozta a polgármester, aki elárulta, hogy erre a jövő év tekintetében is szükség lesz, ugyanis a városalapítás 300. évfordulójának emlékévében eddig nem látott programokkal készülnek majd.

 

 - Még ebben az évben feláll az emlékbizottság, akik az egészéves programsorozatot összeállítják. Ebben kiemelt helyen szerepel a Városalapítók Napja és a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. Már most vannak elképzeléseink, hogyan tudjuk még színvonalasabbá tenni a jubileumi évet – zárta összegző gondolatait a város első embere.

Egy biztos, az idei évben színvonal tekintetében nagyon magasra tették a lécet, ha ezt jövőre megugorják a szervezők, akkor az egyenes út vezet az országos fesztiválok sorába.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés