Falualapítók Ünnepe Császártöltésen Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. október 16. hétfő, 09:28

„Legyen a vendégünk!”

     - ezzel a szlogennel várták idén is több száz, szebbnél szebb és finomabbnál finomabb muffinnal a vendégeket a császártöltési Falualapítók Ünnepén a Rózsakertben a szervezők. A muffinokat a falu lányai, asszonyai sütötték, mindenki a saját jól bevált receptje alapján. Felsorolni is nehéz lenne milyen sokféle finomság került az asztalra. A tálalás sem volt a szokásos, hiszen sok- sok színes lufi tette vonzóbbá a terítést. Öröm volt látni a csillogó szemű gyerkőcöket, ahogy csokis arccal majszolták a sütiket.

Persze ez már a csúcspontja volt a háromnapos forgatagnak. A kezdőnapon a Közösségek Házában Takácsné Stalter Judit polgármester asszony ünnepi beszéde után, a keceli Matos Maja gondolataival került megnyitásra a Babakiállítás, amelyhez az anyagot Gatter Istvánné, Vali néni féltve őrzött porcelánbaba gyűjteménye adta. A műsort Markó Dorina dalai és Koch Gabriella szavazata színesítette. A Teleház belső udvarán, a Rózsakertben a Császártöltés Fejlődéséért Közalapítvány szervezésében sült kolbászt vacsorázhattak a vendégek. Este fél nyolctól a Sportcsarnok színpadán a Kiskőrösi Szilveszter Társulat előadásában, Karinthy Frigyes A bűvös szék című darabját láthatták az érdeklődők. Az előadás sikerét a fergeteges taps bizonyította.

   

A helyi civil szervezeteknek köszönhetően ingyenes kézműves foglalkozás és falunéző kisvonat várta a gyerekeket és a felnőtteket. a Ligetben, a Falusi Olimpia játékos vetélkedője és az azt követő Habparti gondoskodott a felhőtlen szórakozásról. Közben a Teleház udvarán készültek a finomabbnál finomabb ételek, amelyeket baráti társaságok főztek. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen remekművek kerültek az asztalra.A díjkiosztón Takácsné Stalter Judit polgármester asszony, és Bányai Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet. Ezt követően a Császártöltés Fejődéséért Közalapítvány jutalmazta a jó tanulmányi eredményt elért középiskolás és főiskolás, illetve egyetemista diákokat. Ezt követte a Falusi Olimpia eredményhírdetése. Első helyezést ért el a Kék csapat, amely a III.Béla Gimnázium diákjaiból állt, töltési tagjuk Flórián Zsolt volt. Nyereményük egy nagy talicska innivalóból állt. A főzőversenyt Angeli Csaba nyerte, az általa készített zúza pörkölttel. A helyi borverseny eredményeit Lakner László ismertette és átadta az okleveleket. Ezt követően a borászok meglocsolták díjnyertes boraikkal a Táncoló sváb szobrát.

    

Ezt követte a vacsora, majd az időjárás szeszélye folytán – egy kiadós esőnek köszönhetően- a Sportcsarnokban folytatódott az este, ahol Balázs Pali lépett fel. Ezt követően a Horizont tánczenekar húzta a talpalávalót. Vasárnap délután Eszményi Viktória és Heilig Gábor zenés gyerekműsorával folytatódott a program a Sportcsarnokban, majd utána a Rózsakertben, ahol a település lányai, asszonyai által sütött több száz muffin várta a gyerekeket és az őket kísérő szülőket, nagyszülőket. 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés