Az új név is jelzi, hogy új szakaszhoz ért a Paks II. Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. október 09. hétfő, 15:50

Október 9-től Paks II. Atomerőmű Zrt. néven működik tovább a két új blokk megvalósításáért felelős projekttársaság. A cégnév mellett az arculat is megújult. Az új logó is azt jelzi, hogy a megvalósítás szakaszába lépett a beruházás.

Az új nevet és az új arculathoz tartozó elemeket az Erzsébet Nagy Szálloda különtermében tartott sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé Lenkei István vezérigazgató és Mittler István kommunikációs igazgató.

Az eseményen a vezérigazgató a Paks II. Zrt. aktualitásairól is beszélt, említve azt az örömhírt, hogy az uniós vizsgálatok eredményesen lezáródtak. Az Európai Bizottság 2017. március 6-án meghozott, részleteiben október 6-án publikált döntése alátámasztja, hogy a kapacitás-fenntartási projekt Magyarország számára egy energetikai szempontból stratégiai fontosságú beruházás, amely nyereséget is termel majd. Az unió ugyanakkor – többek között – előírja, hogy a Paks II funkcionálisan és jogilag is legyen független a paksi atomerőmű üzemeltetőjétől. 2012-ben az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt.-t az MVM Zrt. alapította, a cég azonban 2014. november 15. óta már nem tagja az MVM Csoportnak. Ezen kiválással megvalósult az unió által előírt követelménynek való megfelelés, ám fontos, hogy mindez a cég nevében is egyértelműen tükröződjön – mondta Lenkei István, aki hozzáfűzte, hogy az új cégnév azt is jelzi, hogy a két új atomerőmű blokk nemcsak megépül, hanem legalább hatvan évig a magyar lakosság és gazdaság szolgálatában biztosítja az olcsó, biztonságos, klímabarát villamosenergia-termelést.

  

A sajtótájékoztatón részletesen is bemutatásra kerültek az új névhez tartozó arculati elemek, valamint részletesen ismertették a logó tervezés folyamatát. Mint elhangzott a teljes grafikai tervezés a társaság saját erőforrásából valósult meg külső partner bevonása nélkül. A végső döntés előtti három legjobb tervet a megjelenteknek bemutatták. Ezek közül végül a Nagy Tamás által készített, a P betű és a római kettes összevont betűpárból kirajzolódó logót fogadták el, mely a leginkább tükrözi a cég szellemiségét. A Play/Start gombot szimbólumát is magában viselő logó az elindulás, kezdés, haladás, előremutatás jele is egyben. A kék szín pedig a víz és a levegő, azaz a természet, tisztaság színe, így jól jelképezi, hogy ez egy tiszta, klímabarát energia – ismertették a tájékoztatón.

Október 9-től kezdve az új logó és név nemcsak a hivatalos iratokon, de az arculati elemeken, levélpapíron, névjegykártyán, molinókon és a különböző reklámhordozó felületeken is látható lesz majd.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés