Holtan került elő az emberöléssel gyanúsított halasi férfi Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. augusztus 25. péntek, 07:17

Amint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság  emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást,

mert június 13-án egy kiskunhalasi  lakástűzben holtan találták az ott lakó 51 éves férfit. A tüzet az arra járók észlelték, majd annak eloltása után, a helyszíni szemle adatai alapján a holttest rendőr orvosi boncolását rendelték el. Az orvos szakértő megállapította, hogy az elhunytat nagy valószínűséggel megölték, ezért a bűncselekménnyel összefüggésben már a tűzeset napján elfogató parancsot adtak ki az ugyancsak halasi   43 éves Szitás József ellen. Információnk szerint a férfit a térfigyelő kamerák buktatták le, ugyanis éppen abban az időben távozott a házból, amikor a tüzet észlelték.

A rendőrség munkájának segítésére a körözött Szitás József fotója a sajtóban, mások mellett lapunkban is megjelent, így az ellene kiadott elfogadóparancsról nagy valószínűséggel az érintett is értesülhetett.

A rendőrség nemrégiben kiadott szűkszavú közleménye szerint a keresett férfit a nyomozók holtan találták meg. Mint a rendőrségi közlemény fogalmaz: az ügyben nem merült fel bűncselekmény, ezért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet. Ezt a hivatalos terminológiát abban az esetben használja a rendőrség, ha valaki önkezével vetett véget az életének, annak körülményeit ugyanis nem büntetőeljárás, hanem közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.  Ennek fényében szinte biztos, hogy az emberöléssel összefüggésbe hozott, elfogató parancs hatálya alatt álló férfi öngyilkos lett.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés