Szegeden zárja nyári körútját Paks II interaktív tájékoztató kamionja Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. augusztus 21. hétfő, 09:53

Eddig hét országos fesztiválon volt jelen, az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív jármű, melyet a két évvel ezelőtti nyári körútjához képest 15 százalékkal többen keresték fel. A sorozat napokon belül, augusztus 23-26 között, a Szegedi Ifjúsági Napokon zárul.

Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató interaktív kiállítás lassan a végéhez közeledik. A nyáron hét nagy nyári fesztiválon, a VOLT-on, a Balaton Soundon, az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, az East Fest-en, a Sziget Fesztiválon és a Debreceni Virágkarneválon már találkozhattak a fesztiválozók a monstrummal, mely látványos elemekkel, feltöltődési lehetőségekkel és játékokkal várta az érdeklődőket. A 2009-ben indult országjárása óta több mint 250 ezer vendég tekintette meg a kiállítást, mely a nyáron rekordot döntött, hiszen már a Szegedi Ifjúsági Napok előtt, mely az utolsó nyári állomás lesz is jól látszik, hogy 15 százalékkal többen keresték fel.

A több ezer látogató, aki a nyár folyamán megnézte a kamiont, interaktív táblákon ismerhette meg az atomenergiát, a Paksi Atomerőmű üzemelő négy blokkját, valamint a két új atomerőművi blokk létesítését. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhattak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. A vendégek számtalan fotót láthattak a Paks II. projekt eddigi mérföldköveiről, eseményeiről. Emellettkisfilmek révén megismerhették többek között a3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, valamintvirtuális sétát tehettek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatók felmérhették a témában szerzett tudásukat is, a tesztgépeken adott megfelelő számú helyes válaszért tárgynyereményben részesülnek.

A tájékoztatás mellett – a korábbi fesztiválkörutakhoz hasonlóan – fontos szerepe volt a szórakozásnak, kikapcsolódásnak. Azenergiatermelő kerékpárral bárki megtapasztalhatta, mekkora energiát kell kifejteni egy-egy mindennapi használati tárgy rövid ideig tartó üzemeltetéséhez. Az interaktív kamion mellett felállított energiaszigeten lehetőség nyílt a mobiltelefonok feltöltésére, a szerencsekereket megforgató, illetve a sorsjegyek közül választó fesztiválozók pedig tárgynyereménnyel gazdagodhattak. A pihenés feltételei szintén adottak voltak az árnyékban, babzsákokon vagy függőágyakban fekve.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés