Get Adobe Flash player
Lezárult az évad, kezdődhet az építkezés Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. augusztus 04. péntek, 09:43

70 milliós TAO-s forrásból bővítik a Méhecskék a Hunyadi pályát

Július 24-én, szombaton hagyományos örömfocival és piknikkel zárta az idényt a kalocsai Méhecskék nagy családja. A nyolc korosztályban, több mint 120 utánpótlás labdarúgót tömörítő 15 éves egyesület jubileumi évében van mit ünnepelni, ugyanis a hosszas előkészítő munka és egyeztetések után kezdetét veheti a klub életének eddigi legnagyobb beruházása.

A Hunyadi pálya zöld füve a szeptembertől tartó rendszeres edzések, bajnoki fordulók alkalmával gyerekzsivajtól hangos, melyet legfeljebb az edzői instrukciók és a spori sípszói szakíthatnak meg. Mindezt a bajnoki fordulók és tornák alatt vehemens szülői biztatások tarkítják. Évtizedes hagyomány, hogy a szezon végén van egy nap, amikor nem szorulnak a pálya szélére felnőttek és gyakorlatban is bebizonyíthatják mindazt, melyet a gyepen kívül oly sokszor hangoztatnak a gyerekeknek.

A családi napra a méhecskés edzők - Lakatos Lilla, Práger László, Gubányi Ferenc, Balogh Tamás, Gojtán István, Farkas Gábor, Paletta Richárd, Vén Gábor, Pákolicz László és Sztankó Károly – a szokásokhoz híven a labdarúgás alapjaira épülő vetélkedősorozatot állítottak össze, melyen a korosztályok gyerek-szülő párosai indulhattak. Évről-évre egyre több anyuka is bekapcsolódik a versengésbe, de sok helyütt a nagyszülők sem maradnak ki a programból. A versenyfeladatoknál az idő és az ügyesség egyformán nyomott a latba, sokszor nem az erő, inkább a technika számított. Az idén is kiderült, hogy a srácok dekázásban még mindig verhetetlenek. Molnár Marci 301 érintésen keresztül tartotta levegőben a labdát, melyet senki sem szárnyalt túl. Mellette Tóth Levente és Répási Péter is jóval 200 fölött teljesített, ami szintén dicséretes eredmény. A vetélkedő végén a dobogós párosok Faragó Lászlótól, a Méhecskék Egyesület elnökétől vehették át a közös erővel megszerzett érmeket.

A versengés után idén is fordult a kocka, a gyerekek buzdították szüleiket a pálya széléről. A korosztályos apukákból és edzőkből verbuválódott csapatok összecsapása mellett az anyukáknak is szurkolhattak a csemeték, akik a női focicsapattal vették fel a harcot. A nap végére aztán szép lassan elfogytak a bográcsban főtt étkek, az otthonról hozott sütemények, kicsik és nagyok egyaránt elfáradtak az örömfociban, és ahogy sötétedett, úgy csendesült el a Hunyadi pálya, mely nyár végéig nélkülözi a stoplis cipők kopogását, a labda pattogását, a kapufa csattanását és az edzői sípszót.

A nyári csöndet az idén azonban munkagépek zaja töri majd meg, hiszen az elmúlt hónapokban tartott többszöri lakossági fórumokat, egyeztetéseket, pro- és kontra aláírásgyűjtéseket követően zöld lámpát kapott a Méhecskés Sportegyesület TAO-s forrásból megvalósuló beruházása, mely során egy műfüves, villanyfénnyel ellátott pálya kerül kialakításra. A 70 milliós ingatlanfejlesztéssel nemcsak az egyesület, de a város lakossága is jól jár. Igaz a Selyemerdő utcánál lévő park a pálya megépítését követően kisebb lesz, azonban az egyesület vállalta, hogy a beruházás során kivágott fák helyett újakat ültet és ígéretet tettek arra is, hogy a pálya melletti játszóteret is fejlesztik. E mellett a sporttelepet a nyitvatartási időben az edzési időszak figyelembevétele mellett a város teljes lakossága ingyenesen használhatja, legyen szó baráti futballról, szabadtéri edzésről, vagy futásról. De a legtöbbet mindenképp a Méhecskés gyerekek nyerik, akiknek így az edzésekhez lesz elegendő területük és idejük. A világítással ellátott új pályát a késő őszi és téli időszakban a késő délutáni órákban is tudják majd használni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés