Get Adobe Flash player
Megnyílt az Aquadkert Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. augusztus 02. szerda, 13:22

Tengerpartot idéző élményben lehet része a Vadkerti-tónál

Az Alföld szívében rejtőző vadkerti „Büdös-tó” méltán népszerű üdülőhely. Kiváló vízminőségű, gyógyhatással bíró tó várja itt a fürdőzőket csakúgy, mint a vízi sportok szerelmeseit vagy a horgászokat. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően pedig kalandokban és adrenalinban sincs hiány.

A part menti sekély víz, a családbarát infrastruktúra, és számos vendéglátó egység csábítja ide a családokat, de a fiatalok is előszeretettel járnak ide fürdőzni. Főként, hogy a nyári szezonban egymást érik a fesztiválok. Mivel a tó vizének kémiai összetétele jótékony hatással van a reumatikus bántalmak enyhítésére az idősebb korosztály is szívesen látogat az árnyas fákkal szegélyezett vízhez, ahol most egy újabb, hazánkban is ritkaságszámba menő vízi élményparkot álmodott meg és hozott létre Zakubszki Gábor, aki részletesen is bemutatta a vízi akadálypályát.

- Magyarországon talán ez az ötödik ilyen létesítmény, eddig a Balatonon és a Velencei tónál találkoztam csak vele. Tavaly Siófokon kisfiam kipróbálta és nagyon tetszett neki. Akkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne egy ilyen kalandpark nálunk itthon, a Vadkerti tavon is. Felvettem a kapcsolatot a német gyártó céggel és tavasszal már mentem is Horvátországba, ahol a Wibit cég közép európai elosztója van. A 150 négyzetméteres vízi akadálypályát június közepén telepítettük – mondta el Zakubszki Gábor, aki érdekességként hozzáfűzte, hogy az 1 méter 50 centis vízmélységnél felállított, levegővel felfújt elemeket 2000 kiló betonnal súlyozták le. A 13 egységből álló sportpark ügyességi játékokkal van tele, lehet mászó falazni, csúszdázni, akadálypályán átmenni, de a vízi katapult segítségével a levegőbe való „kilövés” után is nagyot csobbanhatnak a kicsik a vízben. A mászókák és különböző akadályok mindamellett, hogy szórakoztatóak, kiválóan fejlesztik a gyerekek ügyességét, egyensúlyérzékét, koordinációs képességeit. És természetesen itt az sem baj, ha a vízbe huppannak, ugyanis mellény használata mindenkinek kötelező.

- Nagyon sok felnőtt szerette volna már kipróbálni a sportparkot, de ezekre az elemekre 60 kilogramm a súlyhatár, így a 4 és 16 éves korosztály az, aki használhatja. Biztonsággal 15 gyereket tudunk egyszerre felengedni rá. Természetesen mi is biztosítunk felügyeletet, de ha igény van rá, a szülők is bekísérhetik a legkisebbeket – mondta el az üzemeltető, aki elégedett volt a kezdetekkel, hiszen már az első héten nagyon sokan jöttek kipróbálni a tó új látványosságát. A félórás, órás jegyek mellett akár egész napos bérletet is lehet váltani az élményparkba, de táborozók számára csoportos kedvezményeket is biztosítanak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés