Az „Év orvosa” lett dr. Göcsei Zsuzsanna Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 28. péntek, 11:59

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Semmelweis-napi ünnepségét június 30-án tartották az intézményben,

az eseményen Font Sándor is részt vett.  Az országgyűlési képviselő az elsők között gratulált dr. Göcsei Zsuzsanna neurológus osztályvezető főorvosnak, aki az „Év orvosa 2017” díjat” kollégái titkos szavazata alapján nyerte el. Az intézmény szépen gondozott parkjában megrendezett eseményen áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munkájukért többen részesültek elismerésben.  Az ünnepség alkalom volt arra is, hogy dr. Mócza György főigazgató-helyettes a kórház összes dolgozójának megköszönje az elmúlt egy évi helytállását.

Semmelweis Ignác születésének évfordulója, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából Szivós Etelka ápolási igazgatóhelyettes mondott ünnepi beszédet. Az „anyák megmentőjének” küzdelmes életútját a ma orvosainak, ápolóinak nehéz, de szép és felemelő hivatásával hasonlította össze.

A hagyományoknak megfelelően idén is volt főorvosi előléptetés, dr. Tóth Norbert neurológus szakorvos július 1-jei hatállyal részesült főorvosi kinevezésben. A bejelentést a közönség kitörő tapssal fogadta.

Az ünnepség központi eseménye a tavaly alapított „Év orvosa Díj” átadása volt, amelyet orvos kollégái titkos szavazata alapján dr. Göcsei Zsuzsanna osztályvezető főorvos vett át dr. Mócza Györgytől. A díj odaítélését és átvételét hangos ováció fogadta a közönség részéről. A betegei körében is népszerű főorvos örömének adott hangot és a kórház valamennyi munkatársának megköszönte a bizalmat és a munkájához nyújtott segítséget. Szigetiné Sánta Júlia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kalocsai Alapszervezetének elnöke Tamás Mária főnővért  és  Fekete István vezető szakápolót részesítette elismerésben.

Az ünnepi műsort ezúttal a mintegy 30 tagot számláló Főszékesegyházi Kórus adta, Zsebics Ilona karvezető vezényletével. Az országosan ismert kórus nagy sikerrel, több részletben közismert világi és egyházi kórusművekkel szórakoztatta a közönséget.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés