JETA forrásból újul meg a homokmégyi rendelőintézet Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 27. csütörtök, 12:47

Összesen 18 millió forint, nagyobb részben a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) pályázatán nyert összegből újul meg a homokmégyi rendelőintézet,

amelyet a háziorvos és a betegek várhatóan szeptemberben vehetnek birtokba. A ritkaság számba menő gótikus katolikus templom mellett lévő, a falukép szempontjából meghatározó jelentőségű rendelőintézet több helyiségből áll, mintegy 200 négyzetméter területen szolgálja a gyógyítást.

Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester arról tájékoztatta lapunkat: idén március 28-án örömmel fogadták a JETA Kuratóriumának Dunapatajon tett bejelentését, amely szerint az összesen 980 millió forint pályázati támogatási keret felosztásakor, a 101 sikeres pályázat között Homokmégy is szerepel.

A megítélt 16 millió forint összeget további két millió forint saját forrással egészítették ki annak érdekében, hogy a rendelőintézet rekonstrukciója minél teljesebb legyen, minél jobban igazodjon a 21. század igényeihez.

Ebből az összegből már nemcsak a tető héjazatát tudják kicserélni, hanem a külső homlokzat megújítása mellett a belső terek vizes blokkjai, az elektromos hálózat is megújul, valamint a teljes körű festés is megvalósul. A polgármester asszony emlékeztetett arra, hogy a tavalyi évben szintén JETA forrásból sikerült megépíteni a községháza melletti parkolót, amely jelentős segítség a művelődési ház vendégeinek és a hivatali ügyek intézőinek.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés