Előzetesben a sükösdi bordélyház-felszámolás gyanúsítottjai Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 26. szerda, 07:29

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói június 20-án lakásukon vették őrizetbe

a gyanú szerint a sükösdi Ady Endre utcában bordélyházként működtetett fogadó két kulcsemberét. A főkapitányság tájékoztatása szerint az illegális szex iparral kapcsolatba hozott két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását az illetékes nyomozási bíró június 23-án rendelte el.

Amikor a rendőrségi akciót követően a helyszínen jártunk, az 54-es főút Sükösdből kivezető szakaszánál bal oldalon lévő Jezer Fogadó zárt kapuja mögött egy táblán azt olvastuk: „Technikai okok miatt zárva.” Mint megtudtuk, a rendőrök a rajtaütéskor négy, az ősi mesterséget űző lányt találtak, őket első körben tanúként hallgatták ki.

A rendőrség akcióján sem Baján, sem Sükösdön nem csodálkoztak,  már hosszú ideje nyílt titok volt, hogy a házaktól távolabb eső fogadó bordélyházként működik. Mi több, a két férfiről is régóta tartotta magát az a vélekedés, hogy lányokat futtatnak.

A két férfi személyes ismerői arról is beszámoltak, hogy a bajai, tanár végzettségű, rövid ideig pedagógusként is dolgozó S. István naponta megfordult a belvárosi szórakozóhelyeken, de viselkedése nem volt kihívó, nem járt luxusautókkal, kerülte a feltűnést. A rendőrség tájékoztatása szerint ő volt az, aki megrendelésre a lányokat akár házhoz is szállította.

A megszólalók közül többen emlékeztek arra az országos sajtóvisszhangot kiváltó esetre, amikor a szerb-horvát polgárháború idején az egyik háborús bűnösként körözött szerb férfi Bajára jött, ahol a szegedi úti bárban táncos lányként foglalkoztatott barátnőjét agyonlőtte, majd magával is végzett. Az inkriminált bárt a letartóztatott férfi üzemeltette, majd az eset után egykettőre bezárta és székhelyét áttette.

    

Beszélgetés közben arra is fény derült: Baján, Kalocsán, Hajóson és a vonzáskörzetükben élő egykori kuncsaftok közül többen félnek attól, hogy egyszer csak idézést kapnak a rendőrségtől, és tanúként az „üzletmenetről” faggatják őket.

Félelmük nem alaptalan, ugyanis a nyomozók a két férfi telefonját lefoglalták, a cellainformációk alkalmasak lehetnek arra, hogy beazonosítsák a velük kapcsolatba került személyeket. Fontos tudni azonban, hogy a „szolgáltatást” igénybe vevők sem szabálysértés, sem bűncselekményt nem követtek el, következésképp nagy a valószínűsége annak, hogy nem takargatnak semmit, őszinték lesznek.

Mint kiderítettük, a felszámolt bordélyháznak helyet adó fogadót egy az olaszból magyarra fordítva „szerelem” nevű,  sükösdi székhellyel bejelentett, 1995. január 23-án alapított betéti társaság üzemeltette.

Ahogy ezt megtudtuk, már nem csodálkoztunk azon, hogy a betéti társaság alapító atyja a jelenleg kültagként nyilvántartott bajai S. István, akit a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezett.

A másik letartóztatott viszont hivatalosan nem tagja a cégnek. A beltag ügyvezető idén január 19-e óta egy az ötvenes évei végén járó bajai asszony, viszont hivatalos elérhetőségként S. István e-mail-címe van megadva.

A Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság nyilvános, bárki által hozzá férhető további adatai szerint az áfa-körbe tartozó, adószámmal, cégnyilvántartási számmal működő cég fő tevékenysége az „Italszolgáltatás”. A helyi iparűzési adót (kéretik a szót eredeti jelentése szerint értelmezni) a sükösdi önkormányzatnak fizetik. A nyilvántartás arról is árulkodik, hogy a társaságnak a 2016.12.31-i pénzügyi beszámolója  szerint az adott évben nettó 10 millió 302 ezer forint volt az árbevétele.

Ha jól belegondolunk, ennyi a pénzért, még ha non-stop működött is, a Jezerben sok italt kellett kimérni. Az már idei adat, hogy 2017. június 6-án, tehát a rendőrségi akciót megelőző két héttel a cég új bejelentett létszáma 4 fő. Azt nem tudjuk, hogy a „munkából” előzetes letartóztatásuk miatt kényszerből távol lévő két férfi köztük van-e.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés