A hitet tettekre kell váltanunk Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 25. kedd, 10:44

155. Jézus Szíve Búcsú Kalocsán

Mészáros István prépost hívó szavára az idén is nagyon sokan öltöztek népviseletbe Kalocsán a 155. Jézus Szíve Búcsúra. A három napos programsorozat a hagyományos körmenettel és érseki szentmisével zárult a kalocsai Nagyboldogasszony főszékesegyházban.

A Szent István király templomtól induló menetben a legkisebbek rózsaszirmot hintettek, a felnőttek pedig egyházi énekekkel adóztak Jézus Szíve előtt. Az előző években a menet az egykori jezsuiták templomától indult és oda is érkezett, ezért külön ünnepi esemény volt, hogy újra a főszékesegyházban ért véget a búcsú. Pontosan egy éve ezen a napon nyitották meg a felújított főszékesegyház kapuit a hívek előtt. Erre jó szívvel emlékezett a hívek és paptársak köszöntésekor dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek, aki szentbeszéde elején a reformáció 500. évfordulójára hívta fel a figyelmet, melyre a katolikus egyház megújhodásának fordulópontjaként is tekintenek. Említést tett arról is, hogy az Érseki Könyvtárban a jubileumhoz időszakos kiállítás is kapcsolódik.

A Jézus Szíve tisztelet magára az Isten szeretetre irányítja a figyelmünket, amely Jézus emberségében foghatóvá vált számunkra. – mondta homíliájában az érsek, aki beszélt arról is, hogy életünk alapja kell, hogy legyen a Krisztuskövetés.

- Úgy kell élni, úgy kell cselekedni, ahogyan Krisztus élt. Ez életünk feladata, mely folyamatos tanulást igényel. Ehhez pedig szeretetre van szükség, azaz a hitet tettekre kell váltanunk. A Jézus Szíve tisztelet erre irányítja a figyelmünket.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés