Csettegő és a heróka Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 24. hétfő, 07:23

Egy porondon megyénk nevezetességei

Kecskeméten, a Megyeháza előtti területen sorra mutatkoznak be a megye különböző térségei. A megyei önkormányzat kezdeményezésére minden alkalommal egy-egy járás ismerteti turisztikai látnivalóit, épített és kulturális örökségét, illetve kínálja a térség gazdáinak termékeit, a kézművesek munkáit. Július 7-én a Kiskőrösi Járás hozta el színes és gazdag értékeit.

„Minden járást sok szeretettel várunk és hívunk ide a Megyeháza elé, de most különösen büszke vagyok, hiszen lakóhelyem, Kiskőrös is bemutatkozik ma.” Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntő beszédét Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a megyei önkormányzat „BÁCS-KISKUN a mi megyénk” rendezvénysorozatának mai megnyitóján. A kiállítók gasztronómiai kínálói közt kunsági borokat, rántott cukkinit, zsírban sült szlovák süteményeket (hólabdát és herókát), homoktövist, káposztás kolbászt, kemencés pogácsát, kalácsot, szörpöket és kecskesajtot lehetett kóstolni, a déli asztalra pedig a hamisítatlan akasztói sziki ponty halászlé és a tázláriak szakácstudását dicsérő marhapörkölt került.

A rendezvényen fellépett a tázlári Rozmaring Asszonykórus, a Tázlári Citerazenekar és alföldi szlovák népdalokkal a most 40 éves évfordulóját ünneplő Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar. Kedves műsort adtak elő a tabdi óvodás tűzoltók.

A Megyeháza elé gurult és rövid próbaútra vitte utasait a Megyei Értéktárba nemrégen felvett Csettegő.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés