Vakációzz biztonságosan! Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 07. péntek, 07:04

A KALOCSAI Dózsa György szakgimnázium immár harmadik éve biztosítja a helyszínt a szünidő előtti napokra időzített Vakációzz biztonságosan! elnevezésű programnak.

Az iskola udvarán a Magyar Vöröskereszt, a rendőrség, a mentőszolgálat helyi munkatársai azokra a veszélyhelyzetekre hívták fel a figyelmet, amelyek a szünidő alatt a fiatalokra leselkednek.

A rendőrség bűnmegelőzéssel, drog-prevencióval foglalkozó munkatársai a részegséget imitáló szemüveg alkalmazásával érték el a diákoknál,   hogy anélkül éljék át az ittasság „élményét”, hogy akár egy csepp alkoholt ittak volna. A kis akadálypálya gyalogos leküzdésére tett kísérlet „részeg szemüveggel” olyan új dimenziót tárt fel, amely azt a súlyos üzenetet adta: az ittas vezetés nem csak veszélyes, de akár az élet elvesztésével is járhat.

A fiatalok további három helyszínen az úgynevezett segítségnyújtói attitűd   megerősítéséhez kaptak útmutatót.

A fülhallgatóval, zenehallgatás közben előforduló közlekedési veszélyhelyzetek bemutatása, egy kerékpáros és motoros ütközése miatt bekövetkezett alkartörés és koponyaalapi törés elsődleges ellátása, egy személygépkocsi vezetőjének mellkas sérülése éppúgy szerepelt az imitált balesetek között, mint a túrázás közben elszenvedett bokaficam, vagy  a szakszerű  kullancs eltávolítás. Hogy mindez életszerű legyen, bőven fogyott a művér és a kötszer.

A Vakációzz biztonságosan! programon mintegy 300 középiskolás  vett részt.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés