Összegyűlt a TEIT nagy családja Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 06. csütörtök, 07:29

A legelső TEIT családi napot tavaly a Duna túloldalán, Gerjenben tartották.

A jubileumi évben Kalocsa adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, mely a szakmai konferenciával és kiállítással párhuzamosan zajlott az érseki város patinás kertjében.

A június 3-án tartott eseményen minden TEIT-hez tartozó település képviseltette magát. A programválaszték nagyon színes volt, hiszen kulturális, hagyományőrző és sport programokkal, főzőversennyel és akadályversennyel várták a kilátogatókat. Volt itt bringó hintó, rodeó-bika és ugrálóvár, de az üres gyomrok sem maradtak éhesen. Több főzősátorban készültek a finomabbnál finomabb ételek. A zsűri szerint a legjobb étket az idén a foktőiek főzőcsapata készítette, akik így részt vehetnek majd szeptemberben a szintén Kalocsán megrendezésre kerülő Paprikás Ételek Főzőversenyén is. Az akadályversenyen idén a géderlaki gyerekek voltak a legügyesebbek.

Nemcsak a platánfák árnyékában, de a színpadon is folyamatosan történt valami, hiszen Bátya, Foktő, Uszód, Dunaszentbenedek, Tengelic, Paks, Gerjen, Géderlak és Kalocsa hagyományőrzői is a közönség elé léptek, de más műfajok is teret kaptak. Fellépett a 2014-ben Pakson alakult pistiEst nevű formáció, a kalocsai Liszt Ferenc AMI magánénekes tanulói, a gerjeni Duna Rock Akusztik, zárásként pedig a Country Road együttes zenéire bulizhattak, akik kilátogattak az Érsekkertbe a II. TEIT Családi és Sportnapra.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés