A családok támogatása a legfontosabb Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. július 03. hétfő, 12:58

Jelentős taglétszámmal bír a KDNP megyei szervezete

Június 15-én, csütörtökön, Kalocsán került sor a KDNP Bács-Kiskun Megyei Választmányi ülésére. Az esemény előtt a szervezet elnöke Mák Kornél, az elnökhelyettes Dr. Zöld Lászlóné valamint Dr. Filvig Géza helyi elnök tartott sajtótájékoztatót. A megyei szervezet elmúlt egy évéről valamint a családok támogatásának fontosságáról esett szó.

Mák Kornél a KDNP megyei elnöke, Dr. Zöld Lászlóné, valamint Dr. Filvig Géza tartott sajtótájékoztatót.

- Kalocsát nagyon fontos településnek tartjuk. Egyrészt az érseki székhely miatt, másrészt mert politikailag erős és jó szervezet működik itt – kezdte tájékoztatóját Mák Kornél, aki hozzáfűzte, hogy nagy tisztelettel és megbecsüléssel nézik azt a politizálást és felelősségteljes gondolkodást, ahogyan a kalocsai KDNP csoportja a helyi ügyekkel kapcsolatban megnyilvánul, és amilyen irányba viszi a folyamatokat. Azokat az irányelveket, amelyeket a KDNP vall Dr. Filvig Géza minden tekintetben megtestesíti. Az elnök elmondta, hogy a tavaly megalakult KDNP Önkormányzati Tanács munkáját tovább folytatja, hiszen ez jó platformot biztosít a KDNP-s polgármesterek, alpolgármesterek, önkormányzati képviselők számára a közös gondolkodásra. Beszélt arról is, hogy a megyei szervezet jótékonysági akcióinak segítségével sikerült a Dávod-Püspökpusztai templom főbejáratát retusálni. Az év eleji eseményhez hasonlóan szeptember 9-én is terveznek programot, melynek bevételéből most egy erdélyi fiatalember munkáját szeretnék segíteni, aki mindenféle anyagi támogatás nélkül székely múzeumot hozott létre.

 

- Sokszor mondják azt, hogy a KDNP katolikus párt. Ez ebben a formában nem igaz. Mi olyan értékrendet képviselünk, ami minden keresztény számára fontos – hangsúlyozta a Mák Kornél. A kereszténydemokratákat e mellett többször próbálják jelentéktelen pártként feltüntetni, mondván, hogy kevés tagjuk van. A megyei szervezet jelentőségéről a sajtótájékoztatón Dr. Zöld Lászlóné elnökhelyettes beszélt, hangsúlyozva, hogy Bács-Kiskun megye kifejezetten erős a helyi szervezetek tekintetében.

- Huszonhárom szervezetünk van a megyében jelentős taglétszámmal. Ebből tizenhét településen van olyan KDNP-s tagunk, aki az önkormányzatisággal érintett, polgármester, alpolgármester, helyi képviselő vagy közgyűlési tag – mondta el az elnökhelyettes, aki hozzáfűzte, hogy a KDNP a családok pártja és ez a képviselők munkáján is meglátszik. Sokan vannak, akik szociális bizottságokban vagy az egészségügy területén dolgoznak.

- Kiemelt figyelmet fordítunk a rászoruló családokra és képviselőink egyéni javaslatokkal élnek a testület felé, ha olyat érzékelünk, amin javítani kellene és lehet.

A tájékoztató zárásaként Dr. Filvig Géza, a helyi csoport elnöke szólt, aki összefoglalójában emlékeztetett a FIDESZ-KDNP kormány által hozott, a családokat segítő döntésekre. Beszélt a Családi Otthonteremtési Kedvezményről valamint az adócsökkentésről is. Utóbbinak köszönhetően évente 206 milliárd forinttal több marad a magyar családoknál. De beszélt a gyermekétkeztetésről is, melyre a korábbi 35 milliárd helyett 74 milliárd forintot fordít a kormány, úgy hogy az ellátás a szünidő alatt is biztosított minden igénylő számára.

- Mindez jól mutatja azt a kormányzati szándékot, melyben kiemelt helyen szerepel a családok és gyermekek támogatása. Szerencsések vagyunk, hogy végre a családtámogatás ilyen nagy figyelmet kap a jelenlegi FIDESZ-KDNP kormányban, a multik és a bankok támogatása helyett, ahogyan azt a szocialista kormányok tették – mondta el az elnök, aki hozzáfűzte, hogy nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a KDNP Megyei Választmány ülésének Kalocsa adhat helyet, a megye szervezeti vérkeringésébe ezáltal is kapcsolódhat települése.

- Fontos, hogy térségünkben és Kalocsán is a család és gyermeknevelés támogatása érvényesüljön, hiszen ez biztosítja a jövőt. Ezekért a célkitűzésekért dolgozunk itt helyben, a megyei választmánnyal és Font Sándor országgyűlési képviselőnkön keresztül az országgyűlésben is – zárta mondandóját Dr. Filvig Géza.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés