Újabb sportberuházás kapott zöld utat Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 22. csütörtök, 12:03

TAO-s forrásból újítják fel Kiskőrösön a sporttelepet

A helyi labdarúgás sport életének szervezésén túl, grandiózus beruházás keretében szeretne rekonstrukciós munkába kezdeni a Kiskőrösi Labdarúgó Club a városi sporttelepen. A terv az, hogy a főként TAO-s forrásból megvalósuló fejlesztés során megújítsák a füves pályákat valamint a kiszolgáló létesítményeket. Mindemellett villanyfénnyel és műfüves pályával is gazdagodna a létesítmény.

Dulai János a KLC elnöke már megválasztásakor ígéretet tett arra, hogy a kiskőrösi labdarúgó élet központját jelentő városi sporttelep infrastrukturális fejlesztésére kiemelt hangsúlyt fordítanak. A vállalt cél most manifesztálódott, ugyanis az elnök a legutóbbi testületi ülésen a Magyar Labdarúgó Szövetség által megítélt TAO támogatási forrás felhasználásával megvalósítandó beruházáshoz az önkormányzat pénzügyi támogatását kérte, melyet egyhangúlag megszavazott a grémium. A honatyák arról döntöttek, hogy a felújítás végrehajtásának érdekében a pályázathoz szükséges közel 19 millió forintos önrészt biztosítják. Domonyi László polgármester az előterjesztés kapcsán elmondta, hogy a felújítási munkálatok során a jelenlegi füves pályák felújítása mellett egy műfüves pálya is kialakításra kerül majd, mely kapcsán már elkezdték az átalakításhoz szükséges munkálatokat. Megtörtént a tereprendezés és a játékos kijáró áthelyezése. A székház előtt lesz majd egy műfüves pálya, melyhez a város külön pályázat keretében szeretne egy másik pályát is építeni. Így az egybenyitás után a téli időszakban, illetve amikor a csapadékos időjárás következtében kialakult mély talaj miatt használhatatlanná válnak a füves pályák, lesz hol edzeni a labdarúgóknak. Emellett megújulnak az öltözők és az edző pályához villanyfény is kiépítésre kerül majd. Mindez lehetővé teszi, hogy ősszel és télen a késő délutáni időpontokban is tudjanak edzeni vagy akár labdarúgó mérkőzéseket tartani. Pohankovics András alpolgármester örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, hiszen mint mondta, ez a várva várt beruházás nemcsak a labdarúgóknak, de egész Kiskőrös sportéletének a hasznára válik.

- Nagyon sokan használják a sporttelepet, sokan járnak ki futni. Örülök annak, hogy nemcsak a labdarúgók, de a többi sportág képviselői is egy a mai kor igényeihez igazodó szolgáltatást kapnak majd a megújult városi sporttelepen.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés