A régi vezető kapott bizalmat Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 20. kedd, 10:14

Dr. Kállayné: „Jól folyik a munka, mert tiszteljük és megbecsüljük egymást”

Bár külön napirendi pont volt, folytatólagosan tárgyalták a városatyák az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló beszámolót, valamint az ehhez kapcsolódó intézmény igazgatói pályázatának az elbírálását. A beszámolót elfogadták, csakúgy, mint dr. Kállayné Major Marina pályázatát.

A gyermekvédelmi rendszer működtetése állami és önkormányzati feladat. A gyermekek védelmét pénzbeli, természetbeni ellátásokkal, személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokkal biztosítja az önkormányzat. Ehhez kapcsolódóan minden év május 31-ig köteles átfogó értékelést készíteni, melyet testületi-ülés keretében tár a grémium és a nyilvánosság elé. A minden részletre kiterjedő több mint 20 oldalas dokumentumból Domonyi László többek közt a népességi adatokat emelte ki. A település állandó lakosainak száma 2016. december 31. napján 14.361 fő volt. 2016. évben 134 gyermek született, 6 gyermekkel kevesebb, mint az előző évben. 2015. évhez képest 118 fővel csökkent az állandó népesség száma.

- Igaz a demográfiai mutatóink csökkenő tendenciát mutatnak, bízom benne, hogy ennek üteme lassítható. Országos viszonylatban, más települések demográfiai adataival összehasonlítva Kiskőrös népessége az átlagnál lassabban fogy. Az itt lévő ipar, a vállalkozók, a város által kínált lehetőségek a zálogai a jövőnknek. Ennek köszönhető, hogy a fiatalok kapnak-e itt munkát, meg tudnak-e itt élni? Ezért fontos, hogy milyen infrastruktúrát tudunk nyújtani a családoknak az oktatás, kultúra és a sport terén. Fontos, hogy legyenek jól működő iskoláink. És ehhez persze szükség van jól működő szociális intézményre is. Tudjuk, hogy ez hatalmas feladat, hiszen a csökkenő gyermeklétszám ellenére a bölcsödébe szűkösek a helyek és nap, mint nap bombázzák a vezetőt. Önkormányzati feladat, hogy mindent biztosítsunk a megfelelő működtetéshez, a mindennapos küzdelmet, a feladatokat azonban az ott dolgozók végzik. A megfelelő munkához pedig kell egy jó vezető – vetítette előre a következő napirendi pontot a város első embere. A beszámoló elfogadása után a testület az Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény igazgatói pályázatának elbírálásáról döntött. A kiírásra egyetlen pályázat érkezett, melyet a régi vezető dr. Kállayné Major Marina nyújtott be, kinek szakmai munkáját leginkább azzal ismerte el a testület, hogy egyhangúlag megszavazták, hogy a következő öt évben is ő vezesse az intézményt.

- 2012-ben mikor átvettem ezt a feladatot, sokat dilemmáztam azon, mit fogok csinálni, de egy belső hang azt súgta, hogy élnem kell a lehetőséggel, különben később meg fogom bánni. Nagyon megszerettem ezt a munkát, ami nagyrészt a kollégáimnak köszönhető – mondta el a régi-új vezető, aki beszámolt arról is, hogy az elmúlt 5 évben vezetése alatt többször is bővült az intézmény. 25 főről 56 fővel emelkedett a dolgozók száma és egyre több feladat került hatáskörébe. Hozzájuk tartozik a Családi és Gyermekvédelmi Központ, a Sárkány József utcai Idősek Otthona, a Bölcsőde és a Védőnői Szolgálat is.

- Minden szakmai egység részén szakmai vezető áll és ezúton is szeretném megköszönni kiváló munkájukat, nemcsak nekik, de a gazdasági vezetőnek is. De az elismerés jár a technikai és kisegítő feladatokat ellátó kollégáimnak is. Úgy gondolom, hogy azért folyik jól a munka, mert tiszteljük, megbecsüljük és szeretjük egymást – jelentette ki az intézményvezető, aki az önkormányzatnak és az ott dolgozó együttműködő kollégáknak is megköszönte a támogatást, bízva abban, hogy ez a közös munka jövőben is töretlen lesz.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés