Májusfát állítottak Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 19. hétfő, 09:23

CSÁSZÁRTÖLTÉS Község Önkormányzata és a Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében április 29-én nagyszámú érdeklődő jelenlétében felállítottuk – a ma már nyugodtan hagyományosnak nevezhető – községi májusfát.

Az esemény évek óta ünnepélyes keretek közt kerül megrendezésre.

A megfelelő fát és koronáját a helyi Erdészet biztosítja lakosságunk rendelkezésére.

A májusfát az óvoda előtt kialakított helyére, a császártöltési népviseletbe öltözött felnőtt tánccsoport tagjai és az iskola hetedikes tanulói, a szalagokkal feldíszített koronát a tánccsoport lánytagjai viszik a helyszínre. A koronára az első szalagot Takácsné Stalter Judit polgármester kötötte, majd a helyi szervezetek, egyesületek, alapítványok, vállalkozók képviselői helyezték el ünnepi szalagjaikat, amely egyúttal községünk egész lakosságát szimbolizálja.

Az idei évben az Országos Német Önkormányzat szervezésében Mecseknádasdon megrendezett országos borversenyen (melyen 680 féle bor minősítésére került sor) arany és ezüstérmet szerzett négy császártöltési borászunk, Fürjes Gyula, Pittenauer Zoltán, Berger Gábor és Szemerey István. Ők egy-egy palackot helyeztek el díjnyertes borukból a májusfa koronáján.

    

A szép ceremónia után került sor a májusfa felállítására, melyben az önkormányzat dolgozói, a tánccsoport férfitagjai és az iskola tanulói segédkeztek. A műveletet nagy taps fogadta!

Az ezt követő ünnepi műsorban a Császártöltési Ifjúsági Fúvószenekar, az iskola tánccsoportja, a felnőtt tánccsoport, illetve a Fuchs-kórus szerepelt.

A műsor után a Közösségek Házába hívtuk meg a falu lakosságát ünnepi étkezésre, koccintásra és kötetlen beszélgetésre.

A jól sikerült rendezvényt júniusban majd a májusfa „kitáncolása” követi, melyre reményeink szerint ugyancsak sok császártöltési kíváncsi lesz.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés