Ki szaval szebben németül? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 19. hétfő, 09:03

Májusban került sor  a német-sváb versmondó versenyre, melyet a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi iskola rendez immár tízedik éve.

Az idei jubileumi  kistérségi megmérettetésre ismét nagy volt az érdeklődés. A versenyre azok az iskolák nevezhették tanulóikat, melyekben nemzetiségi németet oktatnak.

Érkeztek diákok Bajáról, Nemesnádudvarról, Érsekhalmáról, Hajósról, Vaskútról, Hartáról, Kecelről, Kiskőrösről, Soltvadkertről, Kiskunhalasról, és természetesen voltak császártöltési versenyzők is – összesen 79-en.

A sportcsarnokban volt a megnyitó, ahol az iskola diákjai, a nagycsoportosok, a versenyzők és kísérőik, szülők, pedagógusok - több mint 300-an láthatták a hetedikesek nyitótáncát, majd az iskolai SZMK ajándékaként egy Buborék-show részesei lehettünk. A versmondó verseny a Közösségek Házában zajlott irodalmi német és nyelvjárási német kategóriákban. A zsűri tagjai Kömíves Péterné, Kömíves Péter és Ruffné Stadler Jusztina voltak.

Egy ilyen verseny szervezéséhez, lebonyolításához sok segíteni akaró, összefogó emberre van szükség! Nálunk nem hiányoztak! Voltak, akik rétest sütöttek, több mint 300 db-ot! Köszönet érte Koch Teréznek, Angeliné Kismók Melindának, Barabás Józsefnének, Hidasné Márin Magdolnának, Sebestyénné Márin Annának, Heibl Sándornénak, Frick Istvánnénak! Voltak akik szendvicseket készítettek! Herner Melinda kerámia hűtőmágneseket készített kékfestő stílusban a versenyzőknek! Az eseményről mindenki úgy távozott, hogy jól érezte magát! Minden vendég jó hírét viszi Császártöltésnek és ez a legnagyobb dolog! Köszönet mindenkinek, aki segített falunk jó hírének terjesztésében!

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés