Get Adobe Flash player
Országos döntőben a „Közlekedik a család” kalocsai csapata Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 16. péntek, 09:32

A kalocsai Rideg Gábor és családja nyerte a „Közlekedik a család” országos közlekedésbiztonsági vetélkedő Bács-Kiskun megyei döntőjét.

A május 6-án, Kecskeméten megrendezett versenyen harmadikként a hartai Tóth József és családja végzett. Az eredmény tükrében elmondhatjuk: a játékos, de tárgyi tudást és ügyességet igénylő vetélkedőn a kalocsai járás volt a legsikeresebb.

Mint a szervezőtől, a Bács-kiskun Megyei Közlekedés-biztonsági Tanácstól megtudtuk: az első helyezett Rideg Gábor és családja az országos megmérettetésen folytatja a versenyt.

Az akadályversenyt Kecskemét belvárosának négy nagyobb helyszínen, a Kecskeméti Vadaskertben, az OBI Áruháznál, a Brill Kft. Skoda márkakereskedésénél és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán tartották meg, a családokat az egyes helyszínek között autóbuszokkal szállították.

A 21 egymással versengő család egy egész nap tartó, játékos, elméleti és gyakorlati versenyfeladatok megoldásával adott számot tudásáról.

A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete baleseti szimulációs gyakorlaton keresztül tesztelte a családok elsősegélynyújtó képességét. A kerékpár mellett a közlekedési eszközök között ott volt a személygépkocsi is.  A forgalomban teljesítendő autóvezetési feladaton túl a kerékpáros ügyességi akadálypálya és egy Skoda autó kerékcseréje tette próbára a versenyzők képességét.

A Rideg családból a nagylány, Lili vette át az elismerést.

Nem kis fejtörést okozott a kockakirakó, amely 9 nagyméretű kockából állt. A helyesen kirakott kockák egy-egy oldala egy közúti jelzőtábla ábráját mutatta.

Érdekes, egyben új feladat volt az „Elmesélem ki vagyok. Találd ki!” című barkóba játék, amelyben közúti jelzőtáblákat kellett szóban körül írni, majd  a versenyzőknek ebből kellett kitalálni a KRESZ - tábla pontos elnevezését.

Az országos vetélkedő egyik legnagyobb érdeme, hogy úgy népszerűsíti a közlekedés biztonságát, hogy együtt szórakozik a család, a felnőtt, a gyerek, közülük még a legkisebbek is.

Utólag is dicséret illeti mindazokat, akik kigondolták és segítséget nyújtottak abban, hogy a „Közlekedik a család” vetélkedőre olyan programokat válogattak össze, amelyeken a gyerekek és felnőttek együtt játszhattak, versenyezhettek, fedezhettek fel új élményeket.

 

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés