Gyári okostelefon motorokra Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 16. péntek, 09:24

Az okostelefon kiválthatja a motorok műszerfalát?

A fejlesztések egyértelműen ebbe az irányba mutatnak. Vagy csak szeretnénk?

Az Aprilia az egyik első gyártó, aki gyárilag beépített módon alkalmazza a technológiát (Apple iPhone), amely a motorral való kommunikációhoz bluetooth kapcsolatot használ. Így lehetővé teszi a Caponord 1200 Rally tulajdonosai számára, hogy a tartóba helyezett okostelefon megjelenítse számukra az adatokat és információkat.

Ilyen például a valós idejű nyomaték / lóerő, a gyorsulás és minden egyéb olyan dolog, ami hasznos vagy épp szórakoztató menet közben. Ha már Caponord (ami olaszul északi kaput jelent), például, ha megnyomjuk a gombot az okostelefonon futó alkalmazáson, a Caponord Rally (és a szabványos Caponord) a ridereknek pontosan megmutatja, hogy éppen milyen messze vannak a Nordkapp-tól. A konzol a kormányon található, vagy más olyan helyre is felszerelhető, ahol a motoros könnyen áttekintheti az okostelefon kijelzőjét.

Vajon a többi motorkerékpár gyártó mikor követi az újítást? Igény az volna rá, hiszen az emberek – így a motorosok nagy többsége is – rendelkezik okostelefonnal. A világ pedig egyértelműen ebbe az irányba halad.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés