Petőfi Kulturális Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 15. csütörtök, 10:51

A nagyrendezvények sorába emelkedett

Kiállítás, szakmai konferencia, író-olvasó találkozó, hagyományőrzés, rövidfilmvetítés, játszóház, koncertek, színházi előadás. Április utolsó napján színes kínálattal, új helyszínekkel és egyedülálló programokkal várták a családokat a III. Petőfi Kulturális Fesztiválra, Kiskőrösre.

A város híres szülöttjéről elnevezett fesztivál idén egy hatalmas ugrással emelkedett a tömegeket megmozgató kiskőrösi programok sorába. Minderről az esemény főszervezője, a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület képviseletében, Szedmák Tamás számolt be lapunknak.

- A Petőfi Kulturális Fesztiválok sorában az egyik legsikeresebb rendezvényen vagyunk túl. Most tudott igazán kiteljesedni az a programfolyam, melyet évekkel ezelőtt megálmodtunk, és amit 2013-ban és 2015-ben megszerveztünk. Az első rendezvényt a márciusi nem várt hó temette be. A második a sportcsarnokban volt, ez viszont a lehetőségeinket szorította keretek közé. Mindenképp előnyére vált a rendezvénynek, hogy azt a város főterére költöztettük, így számos elemmel gazdagíthattuk. A Levendula Gyermekpark ismét nagy sikernek örvendett, de a kisszínpad folyamatos programkínálatára is sokan voltak kíváncsiak. A Good Company valamint Ferenczi György és a Rackajam zenekar koncertje is hatalmas siker volt. Még magunk sem gondoltuk, hogy a térség más városaiból is ilyen szép számmal vesznek részt az eseményen. Voltak olyanok, akik a Dunántúlról érkeztek, kifejezetten azért, hogy az 1848-as hagyományőrzők katonai táborát és bemutatóját megnézzék. De a kecskeméti Katona József Színház záróműsorára, a Szente Vajk rendezésében teljesen új köntösbe bújtatott János Vitéz című daljátékra is több mint 600 ülőhely kelt el. Állva pedig legalább kétszer ennyi ember nézte az előadást – mondta el Szedmák Tamás, aki hozzáfűzte, hogy mindez azért is számított különlegesnek, mert a színház ritkán vállal szabadtéri fellépéseket.

  

A vasárnapi előadáshoz a hatalmas színpadot már csütörtökön elkezdték építeni, amelyre eddig nem volt példa. A technikai feltételek maximális biztosításának, az aprólékos előkészítésnek és a színészek remek játékának köszönhetően megismételhetetlen színházi élményben lehetett része a közönségnek. De az egyediség nemcsak a színpadon volt fellelhető. Míg a gasztroutcában bárki ihatott egy hosszúlépést a helyi borászok kiváló nedüiből, addig a filmsátorban röviddel kínálták a betérőket, ugyanis itt magyar rövidfilmeket vetítettek. A BuSho Nemzetközi Rövidfilmfesztivál alkotás felhozatala olyannyira átütő erejűnek bizonyult, hogy a szervezők már a programelem közönségtalálkozóval egybekötött kibővített változatán gondolkodnak. De az is biztos, hogy a következő fesztiválon Bem József és Windisgratz tábora is új helyre költözik, hiszen azt szeretnék, ha a csatajelenetek valóban kiteljesedhetnének. Egy biztos, az idei fesztivállal a szervezők magasra tették a lécet.

 

A szervezők ezúton is szeretnének mindazoknak köszönetet mondani, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal munkatársai és Domonyi László polgármester, Kőrösszolg Kft munkatársai, Hufbau -Akker Tüzép Kft, Gong Rádió, a Bács-Kiskun Megyei Civil Információs Centrum munkatársai, kecskeméti Katona József Színház társulata-Cseke Péter igazgató, Judák Krisztián, Kelemen István, Gál Dezső,Turán Istvánné, Horváth Katalin, Kiss Tímea, János Vitéz Látogatóközpont munkatársai, Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatársai, Kunhegyesi Feró, Harangozó Ferenc, Kiskőrös Város Polgárőr Egyesület, a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesülete, a VIRA Magazin csapata, Levendula Játszóház és Alkotóműhely, Gillich Petra, Gábeli Tamás, Százszorszép Óvónői Bábcsoport, Tourinform Iroda Kiskőrös, Ágnes Galéria, Nati Bázis, Kovács Zoltán-NOGA Dekor Kft, Druk-Ker Nyomda Kft, a Kiskunfélegyházi Amatőr Királyi Szakácsklub csapata és köszönet jár mindenkinek, aki egy kicsit is segített a rendezvény sikeres lebonyolításában.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés