Több jut az egészségügyre, oktatásra és otthonteremtésre Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 12. hétfő, 08:54

A korábbi gyakorlatokkal ellentétben már május elején benyújtásra került az állam következő évi költségvetése, ugyanis a kormány átállt arra, hogy azt már tavasszal megszavazza.

A közeljövőben elfogadásra kerülő 2018-as költségvetés kapcsán kérdeztük Font Sándor országgyűlési képviselőt.

- A jövő évi büdzsével azok járnak a legjobban, akik munkából élnek. A foglalkoztatás, családtámogatás, biztonság állnak a költségvetés tervezet középpontjában. A polgári kormányzás óta Magyarország erősödik, és ez a költségvetés kiegyensúlyozott állapotán is látszik. Minden várakozást felülmúl a magyar gazdaság növekedése, hetedik éve tartjuk a hiánycélt, csökken az államadósság, csökkenek az adók, nő a gazdaság, rekordon a foglalkoztatás és nőnek a bérek. Magyarország erősödik, és szeretnénk, ha ezt a munkából élők, a családok és a nyugdíjasok is egyre inkább éreznék.

Lehet-e adóemelésre számítani a következő évben?

- A baloldallal ellentétben, amely az adóemelések politikáját választotta, jövőre folytatjuk a munkavállalókat és a munkáltatókat segítő adócsökkentéseket. Jövőre is Európa legalacsonyabb társasági adóját és egyik legalacsonyabb szja-t garantáljuk. A munkát terhelő adók újabb csökkentése lehetővé teszi a bérek további növekedését, a minimálbér és a szakmunkás minimálbér további emelését.

Mely területek azok, amelyek a költségvetés szempontjából sarkalatosak?

- A 2010 előtti költségvetéssekkel ellentétben, amikor a hírek arról szóltak, hogy pénzt vonnak el területekről, ma többletforrásokról lehet beszélni. Az idei évhez viszonyítva 2018-ban 102 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, 80 milliárddal több az oktatásra, és 15 milliárddal több az otthonteremtési támogatásokra. Ugyanis a családpolitikában is mást gondolunk, mint az ellenzéki pártok: mi a születő magyar gyermekekkel, és nem migránsokkal akarjuk segíteni a demográfiai fordulatot, ezért 2018-ban is biztosítjuk a családi adórendszert, amely már mintegy egymillió családnak nyújt segítséget. Jövőre tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, és még több pénzt biztosítunk a családok otthonteremtésére, továbbá a családokat újabb egyéb adócsökkentésekkel is segítjük. Az ellenzéki pártokkal ellentétben - amelyek készek Brüsszel, valamint Soros György bevándorláspolitikáját és a migránsok betelepítését támogatni – mi úgy látjuk, hogy Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ezért 2018-ban még több pénzt fordítunk a biztonságra, a honvédelemre, a rendvédelemre, a terrorelhárításra és a határvédelemre.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés