Ingyen tűzifát osztanak szét Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. június 09. péntek, 10:01

Kiskőrös elsőre betalált, Kalocsa elsőre kapufát lőtt, de szépített

Április 26-án, Kiskőrösön, majd egy nappal később Kalocsán is sürgőséggel tárgyalta a képviselő testület a Kormányzat által nem oly rég életre hívott szociális tűzifa programban való részvételt.

A meghirdetett projekt kiváló lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak arra, hogy a mezőgazdasági földterületek és az állami fenntartású utak között külterületen fekvő, állami tulajdonban lévő területek tisztántartására megszervezett közfoglalkoztatási program keretében kitermelt faanyagra szociális célú tűzifaként igényt tartsanak. A Közútkezelő a közfoglalkoztatás során kitermelt faanyagot a telephelyein gyűjti össze, deponálja, majd átadja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. engedélyével rendelkező önkormányzatok részére kizárólag szociális célú hasznosításra.

- Ez kiváló kezdeményezés, hiszen a tél közeledtével 200 család számára biztosítunk szociális alapon tüzelőt. A most felajánlott mennyiség nagy segítséget jelent az önkormányzatunknak. Mivel a jelentkezés sorrendjében történik az igénylés elbírálása így kollégáim már ki is mentek a Közútkezelő telephelyére, hogy szemügyre vegyék, milyen fáról van szó. Arról tájékoztattak, hogy nem ágak és gallyak, hanem rönkre vágott, tűzifa minőségű vegyes fa, a nyárfától az akácfáig, van bekészítve. Az elszállítást és a további felaprítást már nekünk kell majd elvégezni. Ezért azt mindenképpen be kell hozni a saját telephelyünkre – mondta el a testületi ülésen Kiskőrös első embere, Domonyi László. A városvezetők egyhangúlag támogatták az idő rövidsége miatt sürgőséggel behozott előterjesztést, csakúgy, mint Kalocsán, ahol a testület elé kétszer is bekerült a téma. Ugyanis az első körben kisebb hiba csúszott a gépezetbe, tudniillik az előterjesztésben szereplő igényelt fa mennyisége mázsában szerepelt, míg az elektronikus igénylő felületen azt köbméterben kellett feltüntetni. Így a sebtében előkészített határozatot május 11-én módosították, melyben már pontosításra került az igényelt tűzifa mennyisége és ára.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés