22 kisgyermeket utasítottak el Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 29. hétfő, 15:20

Már a hatcsoportos új óvoda férőhelye is kevésnek bizonyul.

Többek közt ez volt a konklúziója a május 24-én tartott testületi ülés egyik napirendi pontjának, melyben a TOP-os pályázatok közt zöld utat kapó, új óvoda pályázatához kapcsolódó határozat módosításáról szavaztak a városvezetők.

- A jó hír az, hogy elnyertük a 384 milliós támogatást, amelynek nagyon örülünk, a rossz hír viszont az, hogy az előzetes kalkulációkkal ellentétben több saját forrás bevonására lesz szükség a beruházás megvalósításához – mondta el Domonyi László polgármester. Az előzetes becslések alapján 600 millió forintra tervezték a projekt összköltségét, ám akkor még a korábbi építési kivitelezések átlagos négyzetméter árán számoltak, azonban kiderült, hogy ezt több mindennel ki kell egészíteni. Például az óvodák épületére vonatkozó hatályos jogszabályok miatt a tervezett 1400 négyzetméteres épület helyett 2000 négyzetméterest kell építeni. Többek közt ezért is lesz drágább a kivitelezés. Így a projekt összköltsége bruttó 954 millió 400 ezer Ft-ra módosult. Az önerő összege pedig bruttó 570 millió forintra változott, ami hitel igénybevételével biztosítható.

Pohankovics András alpolgármester abbéli reményét fejezte ki, hogy az új, egy csoporttal bővülő óvoda lehetőséget biztosít arra is, hogy a kevés hellyel rendelkező Bölcsődét tehermentesítse oly formában, hogy a három évet még be nem töltött, de már az óvodába íratás feltételeinek megfelelő gyermekeket is felvegyék.

A felvetésre reagálva Répásiné Lovász Márta óvodavezető elmondta, hogy ezt szigorú törvényi szabályozás betartása mellett tudják csak megvalósítani. Az intézményvezető az idei óvodai beíratások kapcsán elmondta, hogy csoportjaik mindenhol a megengedett létszám felett vannak és még így is 22 kisgyermeket kellett elutasítaniuk.

Az ülésen elhangzott, hogy a támogatási szerződés aláírása után lehet elindítani a közbeszerzési eljárásokat. A pályázat szoros és feszített tempót diktál, így két év múlva már átadásra készen kell állni az épületnek.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés