Légy egy hétre Te is kisinas! Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 26. péntek, 10:24

Egyedülálló táborozási lehetőség Kalocsán

Tűzoltó lennél vagy katona? Vagy épp vadakat terelő juhász? Vagy csak kíváncsi vagy arra, hogy milyen feladatokkal kell megbirkózni a programozóknak? Vagy szeretnéd tudni, milyen pontosan tudsz lőni és hogyan kell ujjlenyomatot venni? Vagy meg szeretnéd tudni mi az a flambírozás? Vagy szeretnél egy „szmájlit” varrni? Vagy esetleg egy feledhetetlen élményekkel teli táborba vágysz? Akkor gyere Te is Kisinasnak!

Nemcsak színes, de hasznos táborozási lehetőséggel várja Bajai Szakképzési Centrum két kalocsai tagintézménye, a Dózsa György és a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola az általános iskolák 5. 6. és 7. osztályos tanulóit. Június 26 és 30 között pályaválasztási Kisinas Tábort hirdetnek, melynek célja, hogy az azon résztvevő diákok testközelből is minél több szakmával ismerkedjenek meg. Mindez remek segítség lehet a jövőbeni pályaválasztás kapcsán is, hiszen mindamellett, hogy rengeteg információt gyűjthetnek a tanulók a kalocsai intézményekben folyó szakképzésekről, az oktatott szakmákról, ösztöndíjakról és hiányszakmákról a hét folyamán rengeteg szakmában próbálhatják ki magukat.

A szervezők által összeállított színes és minden szakmát felölelő programkínálatban lehetőségük lesz a gyerekeknek LEGO elemekből szín- és hangszenzorral felszerelt valódi robotot építeni, vagy éppen alkoholmentes szemet gyönyörködtető színes koktélt készíteni, vagy rablóhúst grillezni, esetleg saját maguknak sakk figurát készíteni a CNC esztergagépen, ívhegeszteni, ördöglakatot csinálni, vagy épp önvédelmi fogásokat elsajátítani. A táborban önismereti és pályaorientációs tesztekkel, játékos feladatokkal szakemberek segítenek a választ megtalálni a „Ki vagyok én?” kérdésre, miközben lehetősége lesz a gyerekeknek a közgazdászok, vendéglátósok, asztalosok, rendvédelmisek vagy épp az egészségügyi dolgozók bőrébe bújni. A táboréletet a szervezők gyárlátogatásokkal teszik még izgalmasabbá, meglátogatják majd a fajszi Pata József Gépipari Kft-t, a bátyai Chili Trade Kft-t, a nemesnádudvari Délity Bútor Zrt-t, de a keceli Pintér Művekhez is elmennek majd, ahol természetesen a Haditechnikai Parkot is megnézik csakúgy mint a Hajósi Barokk Kastélyt.

A reggel 8-tól délután 4-ig tartó táborban a gyerekek reggelit, ebédet és uzsonnát is kapnak. A részvételi díj 8000 forint, mely magába foglalja a programokra való utazás költségét is. A táborba jelentkezni 2017. június 6-ig lehet.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai kirendeltségével karöltve megszervezett táborról még több információt talál a www.dozsakalocsa.hu oldalon.

    

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés