Elfoglalták a várat Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 18. csütörtök, 08:46

Újra van játszótér az iskolában

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi tagintézményében két évvel ezelőtt megfogalmazódott álom vált valóra. Közösségi összefogás eredményeként végre ismét van játszótere az iskolásoknak.

Nekik már örökös játszótér használati joguk van

A kisdiákok ugrásra készen várták, hogy végre birtokba vegyék az új játszóteret. Április 10-én már csak egy nemzetiszín szalag, egy hangulatos ünnepség és egy nyúlfarknyi bemelegítés választotta el őket a csalogató fa játékvártól.

- Két évvel ezelőtt régi játszóterünket le kellett bontani, gyönyörűen felújított iskolánk hatalmas játszóudvara üresen állt. Azóta dédelgettünk egy nagy álmot, ami a mai nappal valóra vált – mondta átadóbeszédében az intézményvezető helyettes, Török Krisztina, aki így folytatta:

- A tervünk az volt, hogy a szabadban önfeledten mozogni, tornázni vágyó gyerekeknek egy kellemes helyszínt biztosítsunk. Elképzeltünk egy fa játszóvárat, mely a mai három tornyos állapotában lehetőséget biztosít kis lovagjainknak, hogy a királylányokat kiszabadítsák a mászófalakon, vagy akár a csúszdán keresztül.

Az új játszóelemen túl több kültéri fitnesz géppel is gazdagodott az udvar, ami mindamellett, hogy a felső tagozatosoknak biztosít kiváló mozgáslehetőséget, a testnevelés órák módszertani repertoárját is színesíti.

A régen várt eseményre az egész iskola nagyon készült, a gyerekek már hetek óta figyelték a mesterek munkáját. Az ünnepi alkalomra a 3.b osztály tanulói vidám tavaszi műsorral készültek, az iskola vezetősége pedig jelképes ajándékkal kedveskedett azoknak a felnőtteknek, akik segítsége nélkül még ma is üresen állna az iskola udvara. Ők az igazgatói dicséret mellett „örökös játszótér használati joggal” is gazdagodtak, melyet Reitertné Fekete Magdolna intézményvezető adott át. Persze mint fogalmaztak, e jog átruházható a gyermekekre és unokákra. Elismerésben részesült Beniczky Szabolcs (Pannon Növényolajgyártó Kft.), Hartmann János (Kalocsai Kézilabda Club), Bor Szilvia (Szülői Munkaközösség), Szász Annamária (Első Dunakavics Kft.), Sárosi Magdolna (Bajai Tankerület), Boromisza Viktor (Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály), Vass Béláné (Protektor Kft.), Kovács Tibor, Sziráki István, Jenei Attila és Vargyas László. De nem feledkeztek meg az intézmény dolgozóiról sem, így Fehérvári János és Garaczi Gábor is kapott ajándékot, ahogy Flaisz István és Tapolcsányi Patrik nyolcadikos tanulók is, akik fáradhatatlanul lapátoltak és hordták a homokot.

Török Krisztina elmondta, hogy a jövőben is azon lesznek, hogy együtt csinosítsák saját környezetüket. Következő lépésként az iskola sportcsarnokának fehér falát szeretnék színes gyermekrajzokkal vidámabbá varázsolni. Ehhez kapcsolódóan egy pályázatot hirdettek a tanulóknak, mely során kiválasztják azokat az alkotásokat, melyek majd a falat díszítik. A szalagátvágás és a rövid bemelegítés után hangos csatakiáltással vették be a gyerekek a játékvárat és próbálták ki a kültéri fitneszgépeket, melyek csak arra várnak, hogy mindig ilyen jókedvvel használják őket.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés