Tűzoltási gyakorlatok a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 17. szerda, 09:53

Sietünk mindenkit megnyugtatni, csütörtök délelőttönként nem a város legnagyobb intézményében magasra csapó lángok oltására indulnak három szerkocsival is a kalocsai tűzoltók.

Istella István tűzoltóparancsnok arról tájékoztatta lapunkat: munkatársaival a kórházban úgynevezett tűzoltási helyismereti gyakorlatokat tartanak. Legfőbb célkitűzésük, hogy bejárják a kórház újonnan épült, még használatba sem vett épületét, kívülről megkeressék azokat a pontokat, ahol az új, 30 méteres emelő létrát egy esetleg tűz esetén a leghatékonyabban tudják bevetni.

Az alezredes arról is beszámolt: a gyakorlatok alkalmat adnak arra is, hogy megkeressék, feltérképezzék az új épületet ellátó közművek szakaszolási lehetőségeit, bejárják a menekülési útvonalakat, megismerjék a tűzivíz szerzési lehetőségeket, ellenőrizzék az aktív és passzív tűzoltó berendezéseket, a tűzjelző központot.

  

Április 6-án, csütörtökön, a 12 óráig tartó gyakorlat közben érkezett a riasztás, hogy Kalocsán, az ATI-pálya mögötti területen egy magasfeszültségű oszlop lángol, ezért az egyik szerkocsi és személyzete a valódi tűz oltására indult.

Mint elhangzott, a kórház területén kisebb forgalom-korlátozással járó tűzvédelmi gyakorlatok több héten át tartanak, a tűzoltók csütörtöki napokon 10-12 óráig  gyakorlatoznak a város legnagyobb intézményében a jó helyismeret elsajátítása érdekében.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés