Get Adobe Flash player
Születésnapot ünnepel Kecel Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2017. május 16. kedd, 10:29

Kecel április 22-én ünnepli újratelepítésének 283. és várossá nyilvánításának 24. évfordulóját.

A születésnaphoz kötődve több hagyományos esemény kerül megrendezésre a tavaszi hónap során. Elsőként április 9-én Nyugdíjas napra várták a település valamennyi nyugdíjasát, akik közül ötszázan fogadták el az önkormányzat meghívását. A Városi Sportcsarnokban 10 órától várták a vendégeket a szervezők, a hivatal és az önkormányzat intézményeinek dolgozói. A délelőtt folyamán helyi hagyományőrző csoportok adtak műsort: Liska Pál és társai, Bogárzó Citeraegyüttes, majd a gyermek néptáncosok, a Borsószemek és a Napraforgók. A háromfogásos ebédet Haszilló Ferenc polgármester köszöntője vezette fel, aki az ünnep fontosságáról, az idősek megbecsüléséről és a közösségben, családon belüli elfogadásról szólt. Ebéd után Wiedner Jani bácsi harmonika játékával, Csombor Teréz és Pál Attila színművészek pedig közismert operett- és örökzöld slágerekkel szórakoztatták a közönséget.

Április 11-én, a költészet napján, József Attila születésnapján került sor a következő hagyományos keceli rendezvényre. Az önkormányzat januárban ismét meghirdette riport- és versíró pályázatát iskolásoknak, valamint rajzpályázatát óvodásoknak és iskolásoknak. Míg a tollforgató pályázatokon szabadon választott témában alkothattak a fiatalok, addig a rajzpályázaton a város kerek évfordulóihoz kötődő témákban vártak képeket. A vidám rajzokon, festményeken megjelent a jubiláló Lovas Club, a Szőlőfürt lovas pályája, a Patachich szobor és a harangtorony, valamint az ezekhez kapcsolódó rendezvények is. A zsűri tagjai helyi, köztiszteletben álló pedagógusok - Antóni Györgyné, Matos Józsefné, Palástiné Haszilló Enikő, Thámm Lászlóné (rajzpályázat), Horváth Imre, Matos Józsefné, Pintérné Farkas Csilla, Tóth Lászlóné, Udvarhelyi Istvánné (verspályázat) - voltak. A riportokat Boda Zsuzsa újságíró zsűrizte. Helyezetteket óvodai és iskolai évfolyamonként hirdettek, a névsor és az ünnepség további részletei a www.kecel.hu honlapon olvashatók. A díjakat Kecel Város Önkormányzata biztosította. A Compana Kft. színes mappákkal örvendeztette meg a gyerekeket, a zsűritagok, intézmények pedig további különdíjakat, ajándékokat adtak át. A költészet napja alkalmából minden évben műsorral is meglepik a résztvevőket a szervezők: most Olasz Etelka mesemondó érkezett, aki a gyerekek bevonásával Mátyás királyról és az igazmondó juhászról szőtte meséjét.

 

 Haszilló Ferenc polgármester köszöntőjében az idősek megbecsüléséről és a család összetartó erejéről is szólt.  

A rendezvények sora Kecelen április 22-én ünnepi képviselő testületi üléssel, kitüntetések átadásával, majd április 28-án Városi Borversennyel folytatódik. Ezekről az eseményekről következő lapszámunkban olvashatnak.

        

       

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés